Rīgā iedegta galvenā Ziemassvētku egle un sācies svētku gaidīšanas laiks

Pirmajā adventē, 27. novembrī, skanot svētku koncertiem, iedegta Rīgas galvenā Ziemassvētku egle. Pēc divu gadu pārtraukuma atklāts arī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš.

“Kad ārā ir tumšs, Adventes laikā gaismu radām mēs paši. Katrs no mums to var radīt, darot labus darbus citiem un priecējot savus mīļos un līdzcilvēkus ar svētku brīnumiem. Pilsēta šogad tērpta jaunos svētu rotājumos, un tajā atgriezies arī Rīgas Ziemassvētku tirdziņš. Gan centrā, gan tālu un plaši apkaimēs izskanēs skaisti un sirsnīgi kultūras pasākumi. Šim lielo un mazo brīnumu laikam startu dodam tieši tagad – iededzot galveno Rīgas Ziemassvētku eglīti,” uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Ziemassvētku egles un tematisks tirdziņš

Ar virkni muzikālu pārsteigumu un pēc Rīgas mēra Mārtiņa Staķa aicinājuma palīgos Pirmajā adventē spožāko svētku eglīti Doma laukumā iededza bērnu un jauniešu vokālais ansamblis "Kolibri". Līdztekus tam iemirdzējusies arī galvaspilsētas atslēgu motīviem rotāta egle Rātslaukumā.

Doma laukumā, uzstājoties Ričijam Rū, Reiniku ģimenei un draugiem, atklāts arī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš. Tajā līdz pat 1. janvārim varēs iegādāties ne tikvien dažādu amatnieku, mājražotāju un rokdarbnieku sarūpētu produkciju, bet nedēļas nogalēs baudīt arī dažādus muzikālus priekšnesumus.

Tikmēr laikā līdz 6. decembrim 18 pašvaldības sarūpētās Ziemassvētku egles būs izvietotas arī pie kultūras centriem, parkos un skvēros, bet vēl 20 vietās galvaspilsētā pašvaldības dāvātās eglītes rotās apkaimju iedzīvotāji.

Adventa ieskaņas koncerti

Svētdien Adventa ieskaņas koncertā no Rātsnama balkona pasaulē atzītu komponistu skaņdarbus izpildīja muzikālā apvienība “TrombonsLV”, savukārt ar muzikālu performanci Vērmanes dārzā klausītājus priecēja diksilenda grupa “Sunny Groove Dixie” un soliste Marta Monta Zūdiņa.

Vēl šajā dienā koncertzālē “Ave Sol” muzicē Rīgas vokālā džeza grupa “Assembly singers” un Latvijas Mākslas akadēmijas jauktais koris “Senais kalns”. Pirmās adventes koncerts izskan arī Rīgas Domā ar orķestra “Rīga” un solistes Marlēnas Keinas uzstāšanos, bet Kultūras centrā “Mazā ģilde” uzstājas ģitāristi Gints Smukais un Rihards Lībietis.

Mākslinieces ilustrācijas pilsētvides noformējumā

Ziemassvētku vizuālo noformējumu un svētku apsveikumu rīdziniekiem šogad radījusi latviešu māksliniece, ilustratore un arhitekte Anna Vaivare. Mākslinieces veidotie svētku motīvi un tēli, kas aicina sastapt Ziemassvētku brīnumus Rīgā, rotā pilsētvidē skatāmos vides stendus un afišu stabus. Decembra sākumā atsevišķi afišu stabi rotāsies ar mākslinieces ilustrāciju iedvesmotām Ziemassvētku rūķu micēm.

Decembrī īpaši izgaismoti būs 20 galvaspilsētas parki, skvēri un bērnu rotaļu laukumi. Svētku noskaņu šajos parkos papildinās ne tikvien ar LED energoefektīvām spuldzīšu virtenēm, bet arī izgaismotām 3D zvaigznēm, sniegavīriem un citiem gaismas dizaina objektiem.

No 17. decembra mirdzošus Ziemassvētku gaismas brīnumus ikkatrs rīdzinieks un pilsētas viesis varēs apskatīt kanālmalā izvietotā Ziemassvētku gaismas takā, bet ar Ziemassvētku goda vārtiem svētku gaidīšanas laikā tiks papildināts Vērmanes dārza noformējums.

Papildu informācija

Ar Rīgas pašvaldības organizētiem Ziemassvētku gaidīšanas laikam veltītiem pasākumiem vairāk jau pavisam drīz varēs iepazīties tīmekļvietnē svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi to jaunumiem sociālā tīkla Facebook lapā “Rīgā notiek”.

Drukātas svētku programmas no nākamās nedēļas būs pieejamas Rīgas pašvaldības bibliotēkās, kultūras centros, Apkaimju iedzīvotāju centru klientu apkalpošanas punktos, kā arī Rīgas Tūrisma informācijas centrā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40747309sec.