Mežaparka Lielajā estrādē vasarā būs elektroniskās deju mūzikas festivāls

2023. gada vasarā Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē uz Latvijas, Baltijas un Ziemeļeiropas mūzikas skatuves sevi pieteiks jauns elektroniskās deju mūzikas festivāls ar paplašinātās realitātes (no angļu valodas augmented reality - AR) elementiem.

Festivāla apmeklētājus priecēs pasaules līmeņa DJ, kuri elektroniskās deju mūzikas žanrā uzskatāmi par virzītājiem un pionieriem. Galvenie mākslinieki – Dimitri Vegas & Like Mike (Beļģija un Grieķija), Tungevaag (Norvēģija), Plastik Funk (Vācija), Sammy Porter (Apvienotā Karaliste), Gaullin (Lietuva). Dmitri Vegas & Like Mike ir slavenā mūzikas festivāla “Tomorrowland” karaļi un pašlaik ir TOP3 DJ pasaulē: (https://djmag.com/top100djs/2022/3/Dimitri-Vegas--Like-Mike). Uz skatuves kāps arī pašmāju izpildītāji DJ Makree, Magnuss Eriņš, NF3&Rexton, Levan&24k un BRUNO DRAKE.

Festivālu organizē AOK – Andrejostas kvartāla pasākumu rīkotāji, kuru organizētie koncerti dažu gadu laikā atjaunojuši Andrejsalas kā nozīmīgas pilsētas teritorijas, potenciāla attīstības centra un kultūrvides vērtību, piesaistot šai pilsētas daļai pastāvīgu apmeklētāju plūsmu.

Andrejosta pēdējos gados ir kļuvusi par populārāko un stilīgāko brīvdabas atpūtas un izklaides pulcēšanās vietu galvaspilsētā elektroniskās un deju mūzikas cienītāju, kā arī pilsētas viesu vidū. Tāpēc akumulētās idejas, enerģija un apmeklētāju pieprasījums pēc arvien lielākiem pasākumiem šovasar rezultēsies vērienīgā mūzikas festivālā.

Dāvis Čīma, AOK veidotājs un UNREAL FESTIVAL organizators: “Festivāls ir loģisks nākamais attīstības posms un solis AOK darbībā. Kad sākām rīkot AOK pasākumus, tie ļoti īsā laikā izauga par pilsētas apmeklētākajām ballītēm. Tāpat AOK skatuves kļuva par iekārotām DJ uzstāšanās platformām. Cilvēki nāk pie mums tās īpašās atmosfēras un attieksmes dēļ, ko kopā ar komandu esam radījuši. Dažkārt atpūsties gribētāji gaidīja pat rindās, tāpēc mūsu vēlme ir piedāvāt to izbaudīt tūkstoškārt plašākam apmeklētāju lokam un radīt Latvijā vērienīgāko elektroniskās deju mūzikas festivālu. Mērķis dažu gadu laikā kļūt par top festivālu Eiropā, atvedot pie mums arī ārvalstu interesentus.”

Magnuss Eriņš, DJ: „Šis viennozīmīgi būs augstvērtīgākais elektroniskās un deju mūzikas žanra pasākums Latvijā šogad. Uz vienas skatuves tiksies pasaules mēroga TOP 5 DJ un vēl virkne ļoti zināmu vārdu. Ļoti īpašu un monumentālu sajūtu šim festivālam noteikti piešķirs Mežaparka Lielā estrāde. Jaunajā veidolā tā radīs fantastiskus akustikas efektus. No skaņas un mūzikas kvalitātes viedokļa Mežaparka Lielā estrāde ir jāizmanto visdažādākā žanra pasākumu rīkošanai. Dmitri Vegas & Like Mike un līdzīga līmeņa DJ uzstāšanās Mežaparkā var atvest uz Latviju gan šī, gan arī citu mūzikas žanru pasaules līmeņa izpildītājus, palīdzot Rīgai veidoties kā īpašai un populārai Ziemeļeiropas brīvdabas skatuvei.”

UNREAL festivāla īpašā atšķirības zīme būs paplašinātās realitātes tehnoloģiju izmantošana, kas mūzikas industrijā kļūst arvien populārāka. Pirmo reizi AR tika izmantots U2 koncerta šovā 2018. gadā, vēlāk sekoja arī Eminem un Maroon 5 performances. Dažu gadu laikā AR joma strauji attīstās, un pašlaik paplašinātās realitātes funkcijas viesu izklaidei izmanto arī Koačellas festivāls (Kalifornijā, Koačellas ielejā Kolorādo tuksnesī).

Toms Grīnvalds, AR tehnoloģijas veidotājs, Tapp.lv pārstāvis: “Paplašinātā realitāte vairs nav nākotnes tehnoloģija. Tā ir šodiena. Lai pieredzētu AR iespējas, nepieciešams tikai telefons un aplikācija, kas ļaus virtuālajā vidē saskatīt īpaši radītus tēlus, objektus un vizualizācijas. Šādā veidā varam sniegt festivāla apmeklētājam vēl nebijušu pieredzi un iespēju izbaudīt nereālu pasauli, kas, iespējams, nākotnē kļūs par daļu no mūsu ikdienas.”

Festivāls norisināsies 17. jūnijā no plkst. 14:00 līdz 02:00 Mežaparka Lielajā estrādē. Biļetes uz festivālu pieejamas no 2.februāra www.unreal-festival.com un visās Biļešu serviss kasēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80525899sec.