Izskanēs koncerts «Variācijas par Raimonda Paula tēmām»

2016. gada 17. aprīlī plkst. 16.00 Rīgā, koncertzālē Lielā Ģilde notiks koncerts "Variācijas par Raimonda Paula tēmām". Koncertā piedalīsies Nacionālo Bruņoto spēku orķestris un diriģents Guntis Kumačevs, kā arī solisti Baiba Renerte (mecosoprāns), Margarita Ogibalova (vijole) un Aigars Raumanis (saksofons). Koncertā skanēs gan tās Raimonda Paula melodijas, kas kļuvušas par pūtēju orķestru zelta repertuāru, gan aranžējumi un jaundarbi.

Aranžējumi un jaundarbi, kas būs dzirdami koncertā, radušies autoriem piedaloties Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pūtēju orķestru repertuāra papildināšanas projektā. LNKC 2015. gada nogalē jau otro reizi aicināja profesionālos, topošos un neprofesionālos komponistus, mūzikas autorus un aranžētājus uz radošu sadarbību, papildinot Latvijas pūtēju orķestru repertuāru. Šoreiz veltot projektu Raimonda Paula astoņdesmitajai jubilejai, autori radīja dziesmu aranžējumus, apdares un fantāzijas, popūrijus, parafrāzes un svītas par Raimonda Paula tēmām.

Nacionālo Bruņoto spēku orķestris, diriģenta Gunta Kumačeva vadībā ir šī projekta mākslinieciskais īstenotājs un programmas veidotājs. Koncertā ir iekļauti Andra Baloža, Austra Sergeja Universa, Aivara Broka, Raita Rēriha, Andrejs Cepīša, Viļa Kokamegi, Mārtiņa Birņa, Jāņa Puriņa, Raita Rēriha, Anda Kareļa un Aigara Raumaņa aranžējumi un jaundarbi.

"Koncertā "Variācijas par Raimonda Paula tēmām" skanēs Raimonda Paula skaņdarbi, kurus var atrast ikviena Latvijas pūtēju orķestra repertuārā, piemēram, mūzika no kinofilmas "Ilgais ceļš kāpās" ar jaunā talantīgā Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēkņa Aigara Raumaņa saksofona solo. Aivara Broka "Variācijas par Raimonda Paula tēmām" ir senāk rakstīts skaņdarbs, un to atskaņos Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studente Margarita Ogibalova (vijole) kopā ar instrumentālo grupu. Solo dziesmas un dueti Baibas Renertes (mecosoprāns) un kāda īpaša mākslinieka izpildījumā šoreiz būs pārsteigums un dāvana tiem klausītājiem, kas atnāks uz šo koncertu," stāsta LNKC pūtēju orķestru eksperte Astrīda Ķēniņa.

Koncertu "Variācijas par Raimonda Paula tēmām" rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku orķestri.

Ieeja koncertā bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60357285sec.