Rīgas kalnos tiks iedegtas saulgriežu ugunis

Tuvojoties gada skanīgākajiem latviešu tradicionālajiem svētkiem – vasaras saulgriežiem, no 2016. gada 18. līdz 20. jūnijam iedegs saulgriežu ugunis Rīgas kalnos – Čiekurkalnā, Āgenskalnā, Grīziņkalnā, Dzegužkalnā un Torņakalnā! Ikviens tiek aicināts smelties spēku un prieku tradīcijās, svinēt un līksmoties, sagaidot vasaras pilnzieda laiku!

Sestdien, 18. jūnijā, Līgo dziesmas skanēs Čiekurkalnā un Āgenskalnā. Vispirms plkst. 12.00 kopā ar folkloras kapelu "Karikste" no Aizkraukles aplīgos Čiekurkalna tirgu, kur svētku pasākumu vadīs Anita un Jānis Ostrovski. Savukārt, plkst. 17.00 ielīgos E.Smiļģa Teātra muzeja dārzā kopā ar vadītāju Ilmāru Pumpuru, kapelu "Hāgenskalna muzikanti" un "Dandaru" dejotājiem.

Svētdien, 19. jūnijā plkst. 12.00 lustīgi ielīgos Grīziņkalnu kopā ar Lindu Celmu, Ievu Bērziņu un folkloras kopām "Kokle", "Zvīgzna", "Krulla" un "Ciguzis". Savukārt, vakarpusē, plkst. 17.00 dimdēs Dzegužkalns, jo šajā Rīgas augstākajā kalnā ielīgošanu un lustīgu iedancošanu vadīs Ilga Reizniece un Valdis Putniņš kopā ar Rīgas Danču klubu.

Tuvojoties vasaras saulstāvjiem, Līgo dziesmas un tradīcijas skanēs arī Torņakalnā, kur zāļu vakaru un ielīgošanu 20. jūnijā plkst. 19.00 O. Vācieša muzeja dārzā vadīs Iveta un Vidvuds Medeņi.

Līgosim kopā – saglabāsim un mācīsimies saulgriežu tradīcijas, dziedāsim, darināsim vainagus, godināsim Jāņus, iesim rotaļās un lēksim jautrus dančus! Sajutīsim latviešu kultūras tradīciju spēku, iegriežot saules spēku sevī!

Ielīgošanu rīko Austras biedrība ar Rīgas domes atbalstu. Atbalsta Eduarda Smiļģa Teātra muzejs, Jāņa Akuratera muzejs un Ojāra Vācieša memoriālais muzejs. Ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.136446sec.