«Brīvdienu mūzikas» rudens ciklu atklās Dzintaru koncertzāles rezidējošie mākslinieki – trio «Art-i-Shock»

Turpinot klausītāju iemīļoto demokrātisko koncertu ciklu “Brīvdienu mūzika”, Dzintaru koncertzāle un diriģents Jānis Ozols 2018. gada rudenī aicina klausītājus uz trīs koncertiem, kuros tiksimies ar leģendāro ģitāristu un mūziķi Aivaru Hermani, bungu un dūdu grupu “Auļi”, kā arī dzirkstošo kameransambli trio “Art-i-Shock”, kura dalībnieces ar klausītājiem tiksies jau nākamajā svētdienā, 30. septembrī plkst. 14.00 Dzintaru koncertzāles mazajā zālē.


Trio “Art-i-Shock” ir viens no meistarīgākajiem, oriģinālākajiem un ievērojamākajiem Latvijas kameransambļiem ar Eiropas mērogā unikālu, neparastu instrumentu sastāvu. Kopš tā pastāvēšanas sākotnes 2011. gadā trio spēlē trīs izcilas mūziķes ar atšķirīgām personībām un temperamentiem – pianiste Agnese Egliņa, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un čelliste Guna Šnē. Ansambļa nosaukumā iešifrēta tiekšanās pēc mākslinieciskas pilnības, vēlme klausītājus pārsteigt, iepriecināt un dažreiz draudzīgi provocēt. Smalks humors, spēles elements, radošs šoks kā jaunrades un sevis jaunatklāšanas pirmstāvoklis.


Dzintaru koncertzāle, būdama viena no labākajām Ziemeļeiropas koncertzālēm, 2018. gadā ieviesa jaunu sadarbības veidu ar Latvijas mūziķiem – aicinot kļūt par koncertzāles pastāvīgajiem rezidentiem. Pirmais konkursā uzvarēja trio “Art-i-Shock”, kļūstot par Dzintaru koncertzāles rezidējošiem māksliniekiem 2018./2019. gada sezonā. Šajā laikā mūziķēm no “Art-i-Shock” būs iespēja īstenot piecas koncertprogrammas, un dalība ciklā “Brīvdienu mūzika” ir viņu pirmā viesošanās uz Dzintaru koncertzāles skatuves kā koncertzāles rezidējošajiem māksliniekiem.


Runājot par gaidāmo koncertu un rezidenci Dzintaru koncertzālē, trio mūziķes uzsver: “Ar koncertu ciklā “Brīvdienu mūzika” aizsāksies trio “Art-i-Shock” rezidences sezona Dzintaru koncertzālē 2018./2019. gada sezonā, tāpēc šajā koncertā vēlamies pieteikt mūsu rezidences sezonas plānoto daudzveidību un arī trio “Art-i-Shock” darbības daudzpusīgo spektru. Dzirdēsiet kaleidoskopisku pastaigu no mūsu zelta repertuāra – populāras M. Ravela, Z. Liepiņa un Č. Koreas melodijas trio “Art-i-Shock” versijā, kā arī pavisam jaunu latviešu komponistes M. Pētersones darbu, fragmentu no Andra Vecumnieka trīskāršā koncerta ar orķestri, kā arī A. Pjacollas, komponista, ar kuru 2011. gadā sākās trio “Art-i-Shock” darbība, skaņdarbus.”


Trio “Art-i-Shock” koncertprogrammas ir kontrastiem un muzikāliem eksperimentiem bagātas. Sadarbojoties ar komponistiem, mākslinieces pilnveido un paplašina oriģinālmūzikas repertuāru, kas sarakstīta čellam, klavierēm un sitaminstrumentiem, aktīvi veicina jaunu skaņdarbu tapšanu. To interpretācijas raisījušas kritiķu sajūsmu par mūziķu rūpīgu iedziļināšanos katrā darbā, laikmetīgās mūzikas niansēti smalkiem atskaņojumiem un tehnisko meistarību. Trio “Art-i-Shock” jaundarbus veltījuši Kristaps Pētersons, Linda Leimane, Platons Buravickis, Andris Dzenītis, Agneta Krilova, Santa Bušs, Sabīne Ķezbere, Rihards Dubra, Juris Karlsons, Marina Gribinčika, Jānis Lūsēns, Andris Vecumnieks, Jēkabs Nīmanis un Evija Skuķe.


Trio “Art-i-Shock” radošajā ikdienā ietilpst aktīva koncertēšana Latvijas reģionos un ārpus tās: kameransamblis ir uzstājies Norvēģijā, Igaunijā, Lietuvā, Albānijā, Gibraltārā, Ķīnā. 2017. gadā trio “Art-i-Shock” tikai nominēts Lielajai mūzikas balvai par izcilu sniegumu kamermūzikā, un tas ir arī Latvijas Radio 3 “Klasika” un Dzintaru koncertzāles rezidējošais ansamblis. Sadarbojoties ar nacionālo ierakstu apgādu “Skani”, trio “Art-i-Shock” šā paša gada novembrī izdos savu pirmo CD ierakstu.


Nākamais cikla “Brīvdienu mūzikas” koncerts notiks 28. oktobrī, un tajā tiksimies ar leģendāro ģitāristu un mūziķi Aivaru Hermani, bet bungu un dūdu grupu “Auļi” Dzintaru koncertzālē viesosies 25. novembrī.


Cikla “Brīvdienu mūzikas’’ stundu garajos koncertos tiek gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kuri vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro”. Tāpat kā iepriekšējā gadā cikla “Brīvdienu mūzikas’’ koncertus vadīs atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols. Viņš koncertus veido kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi.


Demokrātiskiem koncertiem arī demokrātiskas biļešu cenas – tikai 9 eiro un 50 centi. Bet abonements uz trim pirmā pusgada koncertiem maksā tikai 21 eiro, un tas ir pieejams visās “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās. Savukārt Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro” ikvienam koncerta apmeklētājam, koncerta dienā, būs iespēja baudīt vēlās brīvdienu brokastis jeb branču par īpašu cenu – 15 eiro.


Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12944698sec.