Izbaudi ziemas bagātības Jūrmalā

Jūrmala ir unikāls galamērķis it visos gadalaikos, arī ziemā, kad kūrortā valda klusa kņada un meža klātbūtne padara pilsētu par noskanīgu pirmssvētku un svētku laika salu.

Ir sniegs vai nav sniegs, baltās pludmales te ir vienmēr. Līdz ar jūras zaigojošo virsmu zīdainais liedags daudzu kilometru garumā izgaismos vispelēkāko ziemas dienu. Ja ilgojaties gaišuma, apdāviniet sevi un dodieties uz Jūrmalu! Skaistu dienu dabā nosviniet ar karstu dzērienu kādā no Jūrmalas kafejnīcām vai ar brīvdienu burbuļvafelēm Dzintaru mežaparkā pie siltas uguns.

Sasmelies enerģiju un gaismu visai ziemai

Ziemā lampiņu virtenes spīd visspožāk un samtainā, melnā tumsa pārtop brīnumzemē. Jau trešo reizi Dzintaru mežaparks ir pārvērties pasakaini skaistā Gaismas parkā, kur starp priedēm un melleņu mētrām variet sastapt no tūkstošiem LED lampiņu darinātus skulpturālus gaismas tēlus: lāčus, ežus, vāveres; virs galvas aizlocas zvaigžņots Piena ceļš, mirguļo sniegpārslas un tilts kā mirdzošs jūras vilnis aicina to izstaigāt roku rokā ar mīļajiem.

Nemainīgi populārākā pastaigu vieta Jūrmalā ir pludmale. Doties pastaigā iespējams pat diennakts tumšajā laikā, jo pludmalē ir ierīkota apgaismota koku pastaigu laipa. Gandrīz kilometru garā apgaismotā pastaigu laipa atrodas posmā no Dzintaru koncertzāles, Turaidas ielā, līdz Tirgoņu ielai.

Izstaigā skuju koku mežus

Egle kā viens no Ziemassvētku simboliem tā vien mudina izstaigāt Jūrmalas dabas takas. Mūžzaļi un smaržīgi priežu un egļu meži var kļūt par lielisku sākumu brīvdienai dzestrā dabā. Elpot dziļi, soļot čakli un varbūt pamanīt kādu rūķi, kurš no pazarēm novēro visskaistāko dāvanu – kopā pavadīto laiku. Klusākos pilsētas mežos dzīvo arī stirnas, zaķi un lapsas. Ja būsiet uzmanīgi un acīgi, varbūt starp kailiem krūmu zariem pamanīsiet kautrīgu meža dzīvnieku.

Meži Jūrmalā ir dažādi. Ragakāpas dabas parkā pie Lielupes ietekas jūrā jau vairākus gadsimtus uz vienas no lielākajām Latvijas kāpām pacietīgi aug visvecākās Jūrmalas priedes, dažas pat vairāk nekā 300 gadus senas. Viena no parka takām ir paredzēta priežu aplūkošanai. Kopējais dēļu laipu garums ir divi kilometri.

Pumpuros slejas slavenās Raiņa priedes – dzejnieka mūzas piejūras kāpās. Pumpuru mežs ir kā skaists parks, kur iemītās taciņas ved augšup un lejup pa klajiem zaļu sūnu pauguriem. Noteikti turpat Pumpuros, Amatas ielas galā, aplūkojiet arī jūrmalnieka, tēlnieka Kristapa Gulbja laikmetīgo skulptūru "Raiņa priedes", kas uzstādīta piejūras vietā, kurai dzejnieks savulaik veltījis dzejoli "Lauztās priedes".

Purva kociņus ieraudzīsiet, soļojot pa Ķemeru Nacionālā parka Lielā Ķemeru tīreļa laipu, kur paveras  8000 gadus senā purva ainava. Taču Slokas ezera takā , kad paliek aukstāks mēnešos ir pat novērota ziemeļblāzma. Katrā gadalaikā neskartā un brīnumainā daba ir kā jauna nodaļa noslēpumainā pasaku grāmatā; veram vaļā ziemas lappusi!

Piedalies radošajās darbnīcās un esi aktīvs

Decembra sestdienās un svētdienās un arī 1. janvārī plkst. 16.00–19.00 Gaismas parkā (Dzintaru mežaparkā) notiks radošās darbnīcas, rotaļas un aktivitātes ģimenēm ar bērniem. Radošajās darbnīcās varēs veidot eglīšu rotājumus, rakstīt vēstuli Salatēvam, izgatavot karnevāla masku, liet laimes un izgatavot 2020. gada kalendāru.  Tāpat būs iespēja darboties pie smilšu lampām, iegādāties siltus dzērienus, zupu un dažādus kārumus, piemēram, vafeles un pankūkas.

Ziemas prieku kārotāji aicināti doties uz Majoru sporta laukumu, kur daļēji atklātā ledus hallē ir iespējams izbaudīt slidošanas priekus visai ģimenei. Slidotāji var līdzi ņemt savas slidas vai arī iznomāt tās uz vietas. Informāciju par cenām un publiskās slidošanas laikiem var apskatīt mājaslapas jssc.jurmala.lv sadaļā Majoru sporta laukums.

Ja šobrīd jau ir ilgas pēc vasaras un ūdenspriekiem, tad īstais galamērķis ir "Līvu Akvaparks". Ikviens šeit atradīs piemērotāko atpūtu – vai tā būs kāda no 20 dažādu garumu un ātrumu nobraucienu slīdnēm, vairāk nekā 10 baseiniem vai arī atpūta kādā no pirtīm.

Laiska brīvdienu maltīte

Ja ģimenes tradīcija ir laiski iesākt brīvdienu rītus, tad piemērotākais veids ir doties vēlajās brokastīs. Baudīt maltīti restorānā priežu mežu ielokā, Lielupes krastā ar skatu uz upi vai Jūrmalas tūrisma sirdī– uz Jomas ielas, izvēles iespējas ir dažādas. Vairāk informācijas par vēlajām brokastīm: visitjurmala.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.28249907sec.