Horna dārzā Jūrmalā skanēs vasaras koncerti

Arī šogad jūlija un augusta piektdienās Jūrmalā - Majoros - notiks vasaras koncerti Horna dārzā, kuros ar muzikāliem priekšnesumiem apmeklētājus priecēs dažādu žanru mūzikas izpildītāji. Koncerti sāksies plkst. 18.00, ieeja bez maksas.

10. jūlijā ar programmu "Vēstules rokrakstā smalkā" savu jauno mūzikas albumu ieskandinās aktrise Raimonda Vazdika kopā ar dziedātāju Ievu Akurateri un mūziķi Ilzi Grunti. Trio veidojies, kopīgi muzicējot un izspēlējot R. Vazdikas veidotās muzikālās izrādes "Vārnu ielas romance", "Viņi dejoja 100 vasaras" un krievu dziesmu vakaru "Trīs māsas un neatvairāmais Harmss". Katra dziesma ir dziļi personisks vēstījums, meklējot būtisko gan zināmāko latviešu dzejnieku, gan dziesmu autores Raimondas Vazdikas dzejas rindās. Koncertu īpašu darīs Ilzes Gruntes smalkā ģitārspēle un Ievas Akurateres neatkārtojamā balss.

17. jūlijā vasaras noskaņu melodijas skanēs Adriana Kukuvasa (balss), Ērika Upenieka (ģitāra) un Normunda Puriņa (klavieres) izpildījumā.

Talantīgais jūrmalnieks dziedātājs, leģendārās grupas "Menuets" ilggadējais solists, komponists un mūzikas pedagogs Adrians Kukuvass kopā ar domubiedriem mūzikā – ģitāristu Ēriku Upenieku un pianistu Normundu Puriņu – iepriecinās ar jau zināmām dziesmām ("Jūlija nakts", "Viņi dejoja vienu vasaru" u.c.), kā arī ar jaunām melodijām.

24. jūlijā Horna dārzā viesosies dzejniece un dziesminiece Elīna Līce un draugi – Ēriks Loks un Uldis Ozols.

"Dziedu lielākoties savas, arī citu autoru dziesmas, kuras ievibrē manī ar tā brīža sajūtām. Dziedu par mīlestības vertikāli, prieku, smiekliem, skumjām un asarām – par visu sajūtu un emociju spektru, kas mums ir dots," – tā Ēriks Loks. "Šajā programmā atskaņošu savu autormūziku un tautas dziesmas, ar stabuļu palīdzību vedīšu klausītājus nelielā ceļojumā pa dažādiem kontinentiem un valstīm," teic Elīna Līce. Dziesminieka Ulda Ozola pūrā ir daudzas tautā pazīstamas kompozīcijas – "Dvēselīte", "Nesaki man neko", "Mans brālis" un citas.

31. jūlijā pop electro folk mūzikas koncertu sniegs saksofonistu duets "Viņš un Viņa" / "Elle et Lui" – Ilze Lejiņa un Freds Ormēns (Fred Hormain, Francija).

Vairāki saksofoni, ģitāra un vijole, kokle un elektronika, stabules un balss – tas viss veidos mūsdienīgu un neparastu koncertprogrammu, kurā muzicē franču mūziķis, džeza saksofonists un komponists Freds Ormēns un latviešu mūziķe Ilze Lejiņa, kura pazīstama kā Baltijā pirmā dāmu saksofona kvarteta „n[ex]t" dibinātāja.

7. augustā franču u.c. mūzikas melodijas izskanēs Initas Āboliņas (akordeons), Ingus Feldmaņa (ģitāra) un Uģa Krūskopa (sitaminstrumenti) izpildījumā. Koncertā dzirdēsim populāro franču mūziku, taču mākslinieki sola arī citus skaņdarbus.

14. augustā – "Pagalmu romances". Kad atveras logi un durvis, pagalmā ienāk mūzika.... Sarunas un dziesmas, kurām var dziedāt līdzi. Populāras un mazāk zināmas dziesmas un kinomelodijas aktrises Karīnas Tatarinovas izpildījumā un Roberta Dindera ģitāras pavadījumā.

21. augusta koncertā "Džeza dziedošās stīgas" – Kārlis Mangulsons (balss, ģitāra), Jānis Rubiks (kontrabass) un Svens Vilsons (ģitāra). Kārlis Mangulsons par savu trio un programmu teic: "Mēs esam trīs vīri, kuri regulāri satiekas mūzikā, kas rada mieru, prieku un satraukumu. Ar savām pašu radītajām kompozīcijām, aranžijām, kas lolotas gadiem, centīsimies šīs emocijas dot arī klausītājiem."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44337106sec.