Jūrmala top par vienu peldvietu bagātāka

Sākoties siltajam laikam un peldsezonai, Jūrmalas pilsētā labiekārtota 24 kilometrus garā pludmale. Atpūtniekus gatavas uzņemt 12 oficiālās peldvietas – 11 jūras krastā, viena – Lielupes krastā, vēstīts Jūrmalas domes oficiālajā mājaslapā.

Jūrmalā ir Latvijā lielākais oficiālo peldvietu skaits vienas pašvaldības teritorijā. Šovasar kūrortpilsētā būs par vēl vienu oficiālu peldvietu vairāk, Veselības ministrija gatavo grozījumu Ministru kabineta noteikumos, lai oficiālo peldvietas statusu noteiktu Upmalas ielas peldvietai pie Lielupes Priedainē. Jau šobrīd jaunā peldvieta ir iekļauta oficiālo peldvietu ūdens kvalitātes mērījumu kontrolei.

Atpūtnieku drošību pludmalē peldsezonas laikā, no 15. maija līdz 15. septembrim, uzraudzīs glābēji septiņās glābšanas stacijās un posteņos – Bulduros, Dzintaros, Majoros, Dubultos, Mellužos, Kauguros un Jaunķemeros.

Atpūtnieku ērtībām šovasar pludmalē ir izvietoti 243 pludmales soliņi, 71 pārģērbšanās kabīne, 222 atkritumu tvertnes un 17 pārvietojamās sabiedriskās tualetes, kas apmeklētājiem ir pieejamas bez maksas. Pludmalē tās pieejamas arī Bulduru, Majoru un Kauguru glābšanas stacijās. Piecās peldvietās – Bulduros, Dzintaros, Majoros, Asaros un Kauguros – ir publiski pieejamas dušas un 11 vietās – kāju skalotāji. Izejās uz jūru 49 vietās ir uzstādītas gan jaunas, gan rudenī noņemtās koka laipas, vēstīts Jurmala.lv.

Velobraucēju ērtībām 18 izejās uz jūru ir ierīkotas jaunas velonovietnes. Savukārt bērniem aktīvai atpūtai pludmalē un atpūtas vietās pie upes ir labiekārtoti 23 rotaļu laukumi. Pludmalē turpinās vasaras kafejnīcu izvietošana, dažas vasaras kafejnīcu terases jau sākušas darbu.

Jūrmalas pludmales  ir pieejamas arī cilvēkiem ar invaliditāti un senioriem. Invalīdiem riteņkrēslos ir pielāgotas 14 izejas uz jūru un četrās vietās ir pieejamas paplašinātas, ērtākas pārģērbšanās kabīnes – Vaivaros, Kauguros, Jaunķemeros un Jaundubultos.  Cilvēki ar invaliditāti peldēm jūrā var izmantot peldratus, braukt ar tandēmriteni vai trīsriteni, kā arī izmantot īpašu, ar ritenīšiem aprīkotu, zvilni atpūtai Kauguru un Jaunķemeru pludmalē. Izmantojot pakalpojumu, tiek nodrošināts asistenta atbalsts bez maksas, rakstīts Jurmala.lv.

Tuvākajā laikā pludmales posmā starp Majoriem un Dubultiem darbu uzsāks arī Jūrmalas pludmales centrs, kurā būs iespējams nodarboties ar pludmales sporta veidiem sešos profesionāli ierīkotos sporta laukumos. Visā pilsētas pludmalē ir pieejami seši vingrošanas laukumi – izejās uz jūru pretī 36. līnijai Lielupē, Baznīcas ielas galā Dubultos, Braslas ielas galā Pumpuros, Rožu ielas galā Mellužos, Atbalss ielas galā Vaivaros un Kapteiņa Zolta ielas galā Kauguros.

Atpūtai pie Lielupes Jūrmalā pieejamas četras ar piknika nojumēm, galdiem, soliņiem, pārģērbšanās kabīnēm, velosipēdu novietnēm, bērnu rotaļu un volejbola laukumiem aprīkotas vietas – Priedainē, Majoros, Dubultos un Pumpuros. Dubultu peldvieta ir pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un bērniem ar kustību traucējumiem. Atpūtniekiem pieejama arī atpūtas vieta pie Slokas karjera.

Atpūšoties pludmalē, ir jāievēro valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības un sabiedriskās kārtības noteikumi. Atgādinām, ka pludmalē ir aizliegts smēķēt un ievest dzīvniekus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85023999sec.