Jūrmalā krāšņi zied tulpes un atraitnītes

Šopavasar Jūrmalas pilsētas parkus un skvērus rotā vairāk nekā 18 000 atraitnīšu stādu, atraitnītes papildina arī tulpju ziedi – jau rudenī parkos un skvēros iestādīti gandrīz 30 tūkstoši tulpju sīpolu.

Iebraucot Jūrmalā no Lielupes puses, pie Pērkona ielas puķu stādījumi veidoti sārtos un violetos toņus. Virzoties tālāk pilsētā, uzziedējusi dzeltenu tulpju upe, skvērā pretī Majoru stacijai zilganos toņos zied atraitnītes, savukārt Horna dārza puķudobes pārsteigs ar krāsu dažādību. Dažādu puķu stādījumi ierīkoti arī Talsu šosejas rotācijas apļos.

Šobrīd ziedošās atraitnītes un tulpes vasarā nomainīs 13 000 vasaras puķu stādu. Līdz pat rudens salnām Jūrmalas parkos un skvēros ziedēs verbēnas, salvijas, sarzāles, puķu tabaka, cīnijas, ipomejas, balzamīnes, kosmejas, kleomes, begonijas, rudbekijas, saulespuķes.

Uz Dzintaru viadukta izvietoti vairāk nekā 200 puķu trauki ar pelargonijām, kas ziedēs visu vasaru. Ziedošu puķu trauki pie apgaismojuma stabiem caurvij visu pilsētu, sākot no pilsētas robežas Priedainē līdz Ķemeru stacijai. Jūrmalniekus un viesus jau tuvākajās dienās priecēs krāšņas puķu piramīdas Jomas ielā, skvērā pie Bulduru stacijas, Dubultu Kultūras kvartālā un pie Kauguru Kultūras nama.

Jūrmalas ielās kopumā būs 21 puķu piramīda, ko veidos kalibrahojas, skaistnātrītes, salmenes, Jaungvinejas balzamīnes, ipomejas, lobēlijas, sudrablapu krustaines un citas vasaras puķes. Jomas ielas sākumā Majoros būs arī iespaidīga puķu siena divu metru augstumā un sešus metrus platumā, to rotās gandrīz 700 puķu stādu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41255713sec.