“Dzimuši Latvijā” – starptautiski atzīto un jauno mūziķu satikšanās “Jūrmalas festivālā”!

No 27. līdz 31. jūlijam ar pieciem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē klātienē norisināsies septītais “Jūrmalas festivāls”. Turpinot Latvijas simtgadē iedibināto tradīciju, šodien, 31. jūlijā, plkst. 20:00 “Jūrmalas festivālā” tiksimies ar izciliem Latvijā dzimušiem mūziķiem, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību. Viņiem uz Dzintaru koncertzāles lielās skatuves pievienosies jaunie Latvijas talanti un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Koncerta diriģents – starptautiski atzītais Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis.

Koncertā uz vienas skatuves satiksies dažādu paaudžu mūziķi, Latvijā dzimušie mūzikas spīdekļi – gan strauji plaukstošie jaunie talanti, gan Latvijas koncertdzīves redzamākie mākslinieki, gan latviešu mūziķi ar starptautisku slavu, kuru uzstāšanās dzimtenē vienmēr ir gaidīts notikums. Solistu pulkā būs par akordeona princesi dēvētā Ksenija Sidorova, starptautisko konkursu laureāts, virtuozais vijolnieks Daniils Bulajevs, pasaulslavenais operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko un operas soliste Laura Grecka, izcilais sitaminstrumentu spēles virtuozs Guntars Freibergs, kā arī spilgtā un daudzpusīgā pianiste Agnese Egliņa,. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt pavisam jaunos talantus, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēkņus – čellistu Maksimu Skibicku, kurš atskaņos pirmo daļu no Dmitrija Šostakoviča Pirmā čella koncerta un klarnetisti Annu Kubecku, kuras izpildījumā dzirdēsim Karla Marijas fon Vēbera ‘‘Concertino’’ klarnetei un orķestrim. Viņi uzstāsies arī kopīgos duetos ar pieredzējušajiem mūziķiem. Līdzās solistiem uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Berlīnes Komiskās operas galvenais diriģents Ainārs Rubiķis.

Programmā skanēs svinīgā Ādolfa Skultes ‘‘Uvertīra’’, Imanta Kalniņa Sestās simfonijas trešā daļa, kurā dejiski pulsē kalniņiskais skaistums, Džordža Gēršvina dzirkstošā uvertīra mūziklam ‘‘Crazy girl’’, stihiski enerģiskā pirmā daļa no Kārļa Lāča Klavierkoncerta Agneses Egliņas izpildījumā, smeldzes un temperamenta pilnā Mečislava Veinberga ‘‘Rapsodija par Moldāvu tēmām’’, ko atskaņos Daniils Bulajevs. Dzirdēsim arī ritmiski uzlādēto otro daļu no Emanuela Sēžurnē Koncerta marimbai Guntara Freiberga sniegumā, kā arī Astora Pjacollas un Manuela de Faljas skaņdarbus un skaistākos dziedājumus no Žorža Bizē un Rudžero Leonkavallo operām.

No 27. līdz 31. jūlijam ar pieciem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē klātienē norisināsies septītais “Jūrmalas festivāls”. Festivāla goda mākslinieks operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Raimondu Paulu, Kseniju Sidorovu, Ivetu Apkalni, Zandu Švēdi, Intaru Busuli, Laimu Vaikuli, Daumantu Kalniņu, Dināru Rudāni, Latvijas Radio Bigbendu, Sinfonietta Rīga, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, diriģentiem Aināru Rubiķi un Andri Pogu, kā arī citiem māksliniekiem aicina uz grandiozāko vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē. Festivāla īpašais notikums – Maestro Raimonda Paula 85. gadu jubilejas svinību koncerts!

Jūrmalas Festivāla koncertu apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgu vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikātu, kā arī personu apliecinošu dokumentu. Noteikumi attiecas arī uz bērniem.

“Jūrmalas festivāls” notiek pateicoties Jūrmalas pilsētas un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65931487sec.