Mudina māksliniekus iesniegt savus «NeDarbus»

Jau devīto gadu, joku mēnesī aprīlī māksliniece Agnese Bule un biedrība RAD-DAR aicina autorus (ne tikai māksliniekus) turpināt jokot, dzīt jokus, radīt jaunus NeDarbus un atrādīt savus iepriekšējā gadā (gados) sanākušos un tapušos NeDarbus gadskārtējā izstādē-akcijā-loterijā „GADA NEDARBS 2021/2022”. 2022. gadā Agnese Bule un biedrība RAD-DAR ir nomainījusi  sadarbības partnerus, un tagad sadarbojas ar galeriju „Puķu Mājas Veranda”.

Laikā, kad apkārt ir tik daudz tumsas un vainīgo meklēšanas, GADA NEDARBS izstādes koncepcijas autori un organizatori aicina turpināt radīt un raidīt prieku sevī un pasaulē. Prieks, joki, humors, un it īpaši dāvināšanas, dalīšanās prieks, un loterija var palīdzēt katram un pasaulei pagriezties pozitīvajā, gaismas un īstena miera virzienā.

Pirmajā izstādē, 2014. gadā, autori par piedalīšanos saņēma „Žagarus”, 2015. gadā autori publiski tik apmācīti „Spraust dakšas”, 2016. gadā autori „Saņēma sukas” un arī sertifikātu par suku saņemšanu. 2017. gadā visiem dalībniekiem bija iespēja „Turēties rāmjos”. Bet 2018. gads bija no tiesas devīgs, jo visi NeDarba izstādes akcijas-loterijas autori tika pie „Lielākajām aplokšņu algām Latvijā”, ko apliecināja ar savu parakstu. 2019. gadā autoriem tika dota iespēja „Iet pupās”, 2020. gadā NeDarbs notika digitālā vidē un GADA NEDARBA logo bija skatāms spoguļattēlā. 2021. gadā NeDarbi arī bija jāiesniedz digitāli, bet GADA NEDARBA logotips jau bija apgriezies kājām gaisā. Arī 2022. gada izstāde „GADA NEDARBS 2021/2022” notiks digitāli.

Šogad GADA NEDARBA logotipā tik pierastās un cerīgās rozā brilles ir nomainījušas savu krāsu uz melnu. Varbūt arī 2022. gadā redzīgas acis ir jāslēpj aiz melnām brillēm?

NOLIKUMS

Izstādes koncepcijas pamatā ir nosaukumā ietvertā daudznozīmība un mākslas ideja par robežlīniju nojaukšanu starp augsto jeb elitāro mākslu un populāro mākslu. Autoram ir iespēja piedāvāt savu versiju par to, kas viņa izpratnē ir NeDarbs un kā atšķirt darbu no NeDarba vai arī neatšķirt, un galvenais atcerēties to, ka caur jokiem un humoru var arī pateikt un parādīt patiesību un nonākt pie īstenām atziņām.

Autori aicināti iesniegt tādus NeDarbus kā jokus, palaidnības, ēverģēlības, asprātības un brīvprātības, kā arī tādus, kas, autorprāt, ir neizdevusies radošā iecere, neveiksmīga piedalīšanās vai nepiedalīšanās kādā konkursā vai kas tāds, ko var uzskatīt par tehnisku kļūmi, izgāšanos, nejaušību vai citu personu vai institūciju iejaukšanās vai neiejaušanās rezultātā radušos nedarbu u. c.

Iesniedzamo NeDarbu materiāls, mēdijs, formāts un skaits nav ierobežots. NeDarbus var iesniegt jebkurā jomā strādājoši autori. NeDarbiem jābūt izstādes koncepcijai un nosaukumam atbilstošiem, bērniem draudzīgiem, tapušiem no autora dzimšanas līdz 2022. gada 30. martam. Pie iesniedzamā NeDarba noteikti jāpievieno tā apraksts un pamatojums, kāpēc tas ir NeDarbs, palaidnība, ēverģēlība, tehniska kļūda vai kas cits, kāpēc tieši šo darbu varētu nosaukt par autora „Gada NeDarbu”.

NeDarbi līdz 2022. gada 30. martam plkst. 24.00 jāiesūta šeit: https://ej.uz/GADANEDARBS_2021-2022

Katrs NeDarbs anketā ir jāpiesaka atsevišķi.

Autori ir aicināti savus NeDarbus atdāvināt/ziedot digitālās izstādes apmeklētājiem (loterija), bet autora vēlme atstāt NeDarbu sev, protams, tiks respektēta. Ja uz kādu no NeDarbiem būs pieteicies vairāk nekā viens pretendents, tad nedarba nākamais īpašnieks tiks izlozēts. Autoriem, kuri atdod savus darbus uz loteriju, nedarbi pašlaik nekur nav jāpiegādā, bet jārezervē.

Labākais, lielākais, veiksmīgākais, brīvprātīgākais un pieprasītākais „GADA NEDARBS 2021/2022” tiks noteikts skatītāju balsojuma rezultātā (skatītāju balsojums notiks biedrības RAD-DAR, galerijas PUĶU MĀJAS VERANDA un GADA NEDARBS Facebook vietnēs un ) un tā autors saņems pārsteiguma balvu no izstādes organizatoriem.

Izstāde „GADA NEDARBS 2021/2022” tiks publicēta biedrības RAD-DAR un galerijas PUĶU MĀJAS VERANDAS Facebook vietnē 2022. gada 1. aprīlī. Šajās vietnēs notiks balsošana un loterija.

Balsošana un pieteikšanās loterijai notiks līdz 01.06.2022.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48027515sec.