Ķemeru Nacionālā parka dabas centrā atklāj Latvijā pirmo mobilo dabas klasi

Ceturtdien, 2.jūnijā, Ķemeru Nacionālā parka dabas centrā tika atklāta Latvijā pirmā mobilā dabas klase. Tā ir inovatīva, auditoriju iesaistoša un mūsdienīga dabas izglītības ekspozīcija, kas izveidota pārvietojamā, īpaši pārbūvētā un aprīkotā mikroautobusā. Mobilais dabas klases risinājums ļaus pilnveidot sabiedrības dabas izglītības iespējas.

Mobilo dabas klasi atklāja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs: “Dabas pārvaldes īstenotā dabas izglītības programma ir nozīmīgs elements zinošākas un līdz ar to arī atbildīgākas sabiedrības veidošanā. Savukārt jaunizveidotā mobilā dabas klase ir mūsdienīgs risinājums, kā nokļūt tuvāk iedzīvotājiem, padarot dabas izglītību daudz pieejamāku un arī pamanāmāku plaši apmeklētos publiskajos pasākumos. Tas ir veids, kā uzrunāt, ieinteresēt un mudināt izzināt dabu, saprast vides jautājumus un savu personisko lomu dažādās kopsakarībās.”

Šobrīd Dabas aizsardzības pārvalde jau nodrošina piecu dabas centru darbu (pa vienam katrā nacionālajā parkā un Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā). Jaunizveidotā mobilā dabas klase ļaus palielināt dabas izglītības apjomu, pieejamību un kvalitāti visos reģionos, arī attālākajās Latvijas vietās.

Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektors Andrejs Svilāns uzsvēra dabas izglītības aizvien pieaugošo lomu sabiedrības izpratnes veidošanā par dabas procesiem, vērtībām un to saglabāšanu: “Sabiedrības izglītošana vides un dabas aizsardzības jautājumos iezīmējas kā vienota un ļoti būtiska tendence visā Eiropā, jo ir pierādījies, ka zināšanas un izpratne ir spēcīgāks instruments par aizliegumiem un sodiem, lai veicinātu dabai draudzīgu rīcību un attieksmi. Tāpēc arī turpmākajos gados esam plānojuši turpināt attīstīt dabas izglītības pakalpojumu mūsu dabas centros, ieviešot mūsdienīgas metodes un attīstot ekspozīcijas.”   

Mobilā dabas klase piedāvā atraktīvā un izklaidējošā veidā izzināt dabas ekosistēmas, dabas vērtības un iesaistīties dabas saglabāšanas pasākumos. Aktivitātes veidotas kā darbnīcas un dabas izglītības spēles. To tematika iepazīstina ar piecām dažādām ekosistēmām – mežiem, saldūdeņiem, jūras piekrasti, zālājiem un purviem, šo ekosistēmu dažādo elementu savstarpējo saistību, potenciālajiem draudiem, apsaimniekošanas veidiem un nozīmi, kā arī katra cilvēka iespējām iesaistīties dabas vērtību saglabāšanas pasākumos.

Mobilā dabas klase būs vērtīgs papildinājums dažādiem pašvaldību, iestāžu un organizāciju rīkotajiem publiskajiem pasākumiem. Tā būs klātesoša iniciatīvas “Daru labu dabai” talkās un Dabas izglītības centru rīkotajos pasākumos visā Latvijā, un jau 4.jūnijā mobilā dabas klase kuplinās Slīteres Nacionālā parka Ceļotāju dienu pasākumu “Dārgumus meklējot”.

Mobilā dabas klase izveidota ar Eiropas Savienības LIFE programmas atbalstu LIFE Integrētā projekta LatViaNature ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91402483sec.