Jūrmalā atpūtniekiem pieejamas 13 oficiālas peldvietas

Šogad kūrortpilsētā ir par vēl vienu oficiālo peldvietu vairāk. Kopumā atpūtai pieejamas 13 oficiālās peldvietas: 11 jūras krastā, divas – Lielupes krastā.

Šogad jūras ūdens temperatūra tiek mērīta lielākajās Jūrmalas peldvietās: Bulduros, Majoros un Kauguros. Ūdens temperatūru jūrā var uzzināt www.visitjurmala.lv/lv/juras-udens-temperatura-jurmala.

Atpūtnieku drošību Rīgas jūras līča peldvietās pludmalē uzrauga profesionāli glābēji septiņās glābšanas stacijās un posteņos – Bulduros, Dzintaros, Majoros, Dubultos, Mellužos, Kauguros un Jaunķemeros.

Labiekārtota pludmale

Šovasar pludmalē ir izvietoti 243 pludmales soliņi, 71 pārģērbšanās kabīne, 195 atkritumu tvertnes un 17 pārvietojamās sabiedriskās tualetes, kas apmeklētājiem ir pieejamas bez maksas. Pludmales apmeklētājiem sabiedriskās tualetes bez maksas ir pieejamas arī Bulduru, Majoru un Kauguru glābšanas stacijās. Piecās peldvietās – Dzintaros, Majoros, Asaros, Pumpuros un Kauguros – ir publiski pieejamas dušas un 11 vietās – kāju skalotāji. 50 pludmales izejās uz jūru uzstādītas rudenī noņemtās koka laipas, atjaunota pludmales promenāde posmā no Turaidas līdz Tirgoņu ielai. Velobraucēju ērtībām 18 izejās uz jūru ir ierīkotas jaunas velonovietnes. Savukārt bērniem aktīvai atpūtai pludmalē un atpūtas vietās pie upes ir labiekārtoti 20 rotaļu laukumi.

Jūrmalas pludmales ir pieejamas arī cilvēkiem ar invaliditāti un senioriem. Invalīdiem ratiņkrēslos ir pielāgotas 14 izejas uz jūru un četrās vietās ir pieejamas paplašinātas, ērtākas pārģērbšanās kabīnes – Vaivaros, Kauguros, Jaunķemeros un Jaundubultos.

Atpūtas vietas un peldvietas pie upes

Atpūtai pie Lielupes Jūrmalā pieejamas četras ar piknika nojumēm, galdiem, soliņiem, pārģērbšanās kabīnēm, velosipēdu novietnēm, bērnu rotaļu un volejbola laukumiem aprīkotas vietas – Priedainē, Majoros, Dubultos, Pumpuros un Mellužos. Dubultu atpūtas vieta ir pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un bērniem ar kustību traucējumiem. Atpūtniekiem pieejama arī atpūtas vieta pie Slokas karjera. Šajā peldsezonā Jūrmalas valstspilsētā ir divas oficiālas iekšzemes peldvietas – “Ezeru ielas peldvieta” Mellužos un peldvieta “Priedaine” pie Upmalas ielas.

Veselības inspekcija peldsezonas laikā oficiālajās peldvietās Jūrmalā veic peldvietu ūdens kvalitātes monitoringu. Jūrmalas pašvaldība organizē peldvietu ūdens kvalitāti Lielupē – labiekārtotajās atpūtas vietās un iecienītākajās peldvietās, kurām nav piešķirts oficiālas peldvietas statuss.

Jūrmalas pludmale tiek regulāri kopta: katru dienu līdz plkst. 8.00 tiek savākti un aizvesti jūras izmeši – jūraszāles, aļģes –, tiek irdināta ūdens un krasta robežjosla, kā arī divas reizes dienā tiek savākti sadzīves atkritumi visā pludmales teritorijā.

Atgādinām, ka pludmalē ir aizliegts smēķēt un ievest dzīvniekus. Ugunskuru kuršana, grilu lietošana pludmalē nav atļauta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38327503sec.