Liepājas Simfoniskais orķestris un grupa «Pērkons» Dzintaru koncertzālē – jau šo svētdien!

4.septembrī plkst.19 Dzintaru koncertzālē izskanēs īpaša leģendārās rokgrupas un Latvijas roka veterānu «Pērkons» un Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogramma, kurā daudzi grupas skaņdarbi pirmo reizi tiks atskaņoti kopā ar simfonisko orķestri. Dziesmu aranžijas šai programmai veido komponists Andris Sējāns. Tikko šī programma, izpelnoties milzīgu klausītāju atsaucību, skanēja Liepājā, koncertdārzā «Pūt, vējiņi!», bet jau 27.novembrī tā skanēs Latgales vēstniecībā GORS Rēzeknē.

«Grupa «Pērkons» ir Latvijas roka ikona, ko veido leģendāras personības. Sen gaidītā pirmā programma ar simfonisko orķestri – kurš gan cits, ja ne Liepājas Simfoniskais!» saka LSO direktors Uldis Lipskis, savukārt «Pērkona» līderis un visu skaņdarbu autors Juris Kulakovs piebilst: «Programma atšķirsies no līdzīgiem projektiem ar to, ka tas būs simfoniskais orķestris un grupa «Pērkons», nevis grupa «Pērkons» un simfoniskais orķestris. Tādejādi uzsvars ir uz vārdu «simfionizēts»: simfoniskais orķestris atskaņos «Pērkona» mūziku.»

Skaņdarbus, kurus orķestrim aranžē Andris Sējāns, izvēlējies pats Juris Kulakovs. «Šie gabali ir komponēti pēc akadēmiskās mūzikas principa, līdz ar to pateicīgi tam, lai tos simfonizētu,» savu izvēli skaidro komponists, kura daiļradē rokenrols nesaraujami savijies ar akadēmisko mūziku.

Programmā simfoniskā orķestra skaņās izskanēs gan klasiskie «Pērkons» hiti – «Gandrīz tautasdziesma», «Balāde par gulbi», «Baletomānija», «Zaļā dziesma», «Dienišķā dziesma», gan mazāk zināmi skaņdarbi - «Lidojums (Fly)» un «Tramvajs».


Biļetes uz 4.septembra koncertu var iegādāties «Biļešu Paradīzes» tīklā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64942408sec.