Atjaunotais Jūrmalas teātris ver durvis skatītājiem

Izrāžu sezonu atjaunotajās telpās janvārī sācis Jūrmalas teātris, kurā darbojas amatierteātra aktieru trupa, leļļu teātra studija un jauniešu teātra studija. Skatītāji aicināti apmeklēt teātra iestudējumus pieaugušajiem un leļļu izrādes bērniem.

Teātra ēkas rekonstrukcijas laikā mēģinājumi un darbs pie jauniestudējumiem aktieriem turpinājās – Jūrmalas teātra iestudējumi un aktierspēle ar ovācijām sveikti starptautiskos teātru festivālos, jūrmalnieku izrāde tika izvirzīta Latvijas amatierteātru iestudējumu skates “Gada izrāde 2021” finālam un saņēma atzinību. Šajā sezonā Jūrmalas teātris aicina skatītājus izbaudīt atzinīgi novērtētās izrādes un pirmizrādes pašu mājās – atjaunotajā teātra ēkā Muižas ielā 7, Jūrmalā.

Jūrmalas teātris izrāžu sezonu atklāja 13. janvārī, skatītāju vērtējumam piedāvājot Stīvena Mallatrata un Sūzenas Hillas lugas “Sieviete melnā” iestudējumu Imanta Jaunzema režijā. Februārī teātra Mazajā zālē būs skatāma jaunākā Jūrmalas teātra izrāde – Deivida Mameta “Oleanna”, savukārt martā pie skatītājiem nonāks Tenisija Viljamsa lugas “Stikla zvērnīca” iestudējums.

Ģimenes ar bērniem aicinātas apmeklēt Jūrmalas leļļu teātra studijas izrādes. Janvāra repertuārā – Daces Lasenbergas pēc Žaņa Grīvas pasakas motīviem veidotā izrāde “Diegabikša piedzīvojumi” un leļļu izrāde “Trīs ruksīšu piedzīvojumi” Ingunas Radziņas režijā. Martā mazos skatītājus priecēs leļļu studijas pirmizrāde, kas veidota, balstoties uz latviešu tautas teikām un pasakām par dzīvniekiem – “Reiz sen senos laikos…”.

Iepazīties ar Jūrmalas teātra repertuāru var tīmekļvietnē www.jurmalasteatris.lv. Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, rezervācija – zvanot pa tālruni 67751089 pirmdienās–ceturtdienās plkst. 12.00–15.00.

Kopš 2021. gada vasaras, veicot apjomīgus remontdarbus, teātra ēka Muižas ielā 7 Bulduros atjaunota kopumā 1063,30 kvadrātmetru platībā – uzlabota ēkas energoefektivitāte, pārbūvētas un atjaunotas telpas. Papildus Lielās zāles renovācijai, kuras ietilpība ir 100 skatītāju vietas, uzbūvēta jauna Mazā zāle ar 55 skatītāju vietām. Visas teātra telpas ir piemērotas cilvēkiem ar kustību traucējumiem, nodrošinot vides pieejamību, labiekārtota arī teātra apkārtējā teritorija.

Ēkas atjaunošanā ieguldīti 1,04 miljoni eiro, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu 165,40 tūkstošu eiro apmērā, valsts budžeta dotāciju 4,38 tūkstošu eiro apmērā un ieguldot pašvaldības līdzfinansējumu – 874,97 tūkstošus eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59891105sec.