Ceļā uz zaļāku mobilitāti – elektriskie skrejriteņi tagad arī Ventspilī

Vadošā Eiropas mobilitātes platforma Bolt turpina paplašināties Latvijas teritorijā un sākot ar šodienu, aptuveni 100 elektriskie skrejriteņi būs pieejami arī Ventspils iedzīvotājiem. Bolt aicina braucējus būt atbildīgiem un iepazīties ar lietotnē pieejamo drošas braukšanas ceļvedi.

Mikromobilitāte ir lieliska iespēja, lai pasargātu vidi, kā arī efektivizētu pārvietošanās iespējas, mērojot īsas distances pilsētas ietvaros – jau šobrīd visi Bolt skrejriteņu braucieni ir oglekļa emisiju neitrāli, tādejādi ļaujot ne tikai virzīties tuvāk Zaļā plāna īstenošanai – samazināt uzņēmuma ekoloģisko nospiedumu, bet tas arī ir izturīgs, viegls un ērti lietojams, turklāt pēc pasūtījuma radītais modelis Bolt 3, kas būs pieejams arī Ventspils iedzīvotājiem, ir veidots no materiāla, kas ir pilnībā pārstrādājams.

Eimantas Balta, Bolt reģionālais skrejriteņu pakalpojuma vadītājs Baltijā, stāsta: “Esam priecīgi, ka zaļa domāšana un klimata jautājumi šobrīd ir kļuvuši par ļoti nozīmīgu ikdienas sastāvdaļu lielai sabiedrības daļai. Patlaban transporta radītās emisijas veido aptuveni vienu ceturtdaļu no Eiropas Savienības kopējām siltumnīcefekta gāzu emisijām, tāpēc ir īpaši būtiski domāt par alternatīvām transporta iespējām, kas maksimāli samazina piesārņojumu. Pilsētas arvien attīstās un kļūst blīvāk apdzīvotas, un mikromobilitāte var būt atslēga uz videi draudzīgu, fleksiblu un ērtu veidu, kā padarīt veselīgāku vidi urbānās teritorijās.”

Lai pārvietošanās kļūtu vēl izdevīgāka, skrejriteņa atslēgšana un brauciena uzsākšana lietotājiem līdz nedēļas beigām, svētdienu ieskaitot, būs bez maksas, taču pēc tam maksa par skrejriteņa atslēgšanu būs vien EUR 0,50. Savukārt par katru brauciena minūti maksa būs EUR 0,15/min.

Ar vienu akumulatora uzlādi skrejritenis var nobraukt vairāk nekā 40 km un tā maksimālais ātrums ir 25 km/h, taču lietotnē ieviests arī drošības jeb iesācēju režīms, ļaujot lietotājiem ierobežot brauciena maksimālo ātrumu līdz 15 km/h. Tāpat maksimālais ātrums tiek samazināts pilsētās, kur gājēju blīvums ir augstāks.

Bolt misija ir padarīt pilsētas transportu pieejamāku un videi draudzīgāku, un uzņēmumam ir būtiski palīdzēt saviem klientiem būt atbildīgiem par viņu pašu un apkārtējo drošību, tāpēc katram braucējam tiek piedāvāts iepazīties ar drošības ceļvedi. Lai tam piekļūtu, lietotājiem jāpārslēdz Bolt lietotne uz skrejriteņu režīmu un ekrāna apakšējā labajā pusē jāizvēlas vairoga ikona. Ceļvedī ietilpst informācija ar drošības padomiem, “iesācēja režīms”, ļaujot ierobežot maksimālo ātrumu, kā arī informācija par vietējiem noteikumiem, kas saistīti ar mikromobilitāti pilsētā.

Cilvēki, kuriem jau ir Bolt lietotne, nospiežot skrejriteņa ikonu, var atvērt skrejriteņu nomas vietni. Cilvēki, kuriem vēl nav Bolt lietotne, to var lejupielādēt Google Play vai App Store. Pirms brauciena skrejriteni var atbloķēt, ar tālruni noskenējot QR kodu, kas atrodams uz skrejriteņa. Bolt lietotne atpazīst lietotājus, kas to izmanto pirmo reizi un parāda tiem instrukcijas, kā droši braukt un novietot skrejriteņus. Skrejriteņi tiks izvietoti bieži apmeklētās vietās pilsētas centrā un pēc brauciena tie jānovieto Bolt lietotnes kartē iezīmētajā teritorijā, vēlams velosipēdu novietnes tuvumā vai citā drošā vietā uz ietves, netraucējot pārējiem satiksmes dalībniekiem vai gājējiem. Būtiski atcerēties – skrejriteņu noma ir pieejama no 18 gadu vecuma un uz tā var braukt viens cilvēks.

2018. gadā Bolt kļuva par pirmo transporta platformu, kur vienā lietotnē apvienoti skrejriteņu un kopbraukšanas pakalpojumi. Elektrisko skrejriteņu nomas pakalpojums sniedz ieguldījumu arī Bolta Zaļā plāna vides programmā, kuras mērķis ir samazināt uzņēmuma ekoloģisko nospiedumu, platformai pievienojot vairāk koplietojamu un elektrisku transportlīdzekļu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.18775296sec.