Viesu nams «Vesels veselumā» aicina plostot pa Usmas ezeru

Sākot no 22. maija viesu nams “Vesels veselumā” atsāks plostu braucienu sezonu, piedāvājot lielisku iespēju cilvēkiem atpūsties svaigā gaisā. Plostot var ar 4 dažādu izmēra koka plostiem pa Usmas ezeru stūrmaņa un gides pavadībā, baudot dabas ainavu un klausoties stāstos par Usmas senatnīgumu, grāfu Moricu un ezera pērli – Moricsalu.

“Usmas ezerā var airēt ar laivu, var izbraukt ar jahtu, bet plostu piedāvājumu nebija, tad nolēmām tos ieviest arī šeit,” stāsta viesu nama saimniece Harina Brūklene. Ideja par plostu braucieniem “Vesels veselumā” radās jau sen, bet pati plostošana tika uzsākta tikai pagājušajā gadā, īstenojot tūrisma attīstības jomas projektu “Ģimeņu aktīvās atpūtas kompleksa piedāvājuma Morica dārgumi izveide” ar biedrības “Ziemeļkurzemes Biznesa asociācija” piešķirto līdzfinansējumu.

Koka plostus “Vesels veselumā” īpašniece nodēvējusi par plostu laivām, jo tām ir laivu formas pontoni, kas sniedz īpaši labu vadāmību. Kopā pieejami seši plosti četros dažādos izmēros: divi plosti, kuru ietilpība ir ap 20 cilvēku, trīs, kuri paredzēti 10 cilvēkiem un viens plosts, kura ietilpība ir ap 6 cilvēkiem. Plosti ir aprīkoti ar krēsliem, galdiņiem, grilu un drošībai katram braucējam tiek izsniegta glābšanas veste.

Brauciena maršruts ir no viesu nama plostu piestātnes līdz Moricsalai un atpakaļ. Moricsala ir vienīgā no septiņām salām Usmas ezerā, kura ir aizsargājama dabas teritorija un uz kuras izkāpt ir aizliegts, bet daudzi vēlas to apskatīt un izprast. Ir noteiktas vietas ezerā pie šīs salas, līdz kurām drīkst braukt, neaizskarot dabas aizsargājamo teritoriju.

Viesu nama saimniece Harina Brūklene ir arī gide un vada vides ekskursijas, kā arī šos plostu braucienus, jo par Usmu un Moricsalu zina ļoti daudz, viņas māte bija pēdējā šīs salas sardze. Izbrauciena laikā var dzirdēt ne tikai stāstus par Usmu, ezeru, Moricsalu un tās vēsturi, bet arī apskatīt salu no tuvāka attāluma.

Šobrīd, ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, sākumā plosta braucieni tiks piedāvāti vienai mājsaimniecībai uz vidējā vai lielā plosta, saskaņojot laiku un aprīkojumu. Ja ierobežojumi pastiprināsies, tad plostu braucienam tiks piedāvāts audio ieraksts, kā arī maršruta karte un apmācība vadīšanai. Ja situācija valstī uzlabosies un būs iespēja tikties vairāk nekā divām mājsaimniecībām, “Vesels veselumā” atsāks grupu braucienus.

Plostu brauciena beigās, pēc plostotāju izvēles, nelielo ekskursiju var paturpināt, apskatot viesu nama teritorijā brīvdabas altāri, no meldriem veidotās skulptūras, spoguļlapās izpētīt 100 faktus par Usmu, kā arī mieloties ar saimnieces sagādāto cienastu.

“Šīs plostu laivas var izmantot ne tikai izbraucienam, bet arī makšķerēšanai, piknikam un pat nakšņošanai,” uzsver Harina Brūklene. “Vesels veselumā” piedāvā arī plostu nomu, kad katrs pats var doties savā izbraucienā, piemēram, apskatīt Viskūžu salu.

Drīzumā uz viena no plostiem būs uzliekama nojume ar iespēju nakšņot uz tā, līdzīgi kā jau viesu namam ir trīs namiņi uz ūdens.

Plostu braucieni un plostu laivu noma būs pieejami no 22. maija līdz 3. oktobrim. Lai dotos braucienā ar plostu, obligāta iepriekšēja pieteikšanās. Brauciena aptuvenais ilgums ir viena stunda.

SIA “Vesels veselumā” savu darbību uzsāka 2018. gadā. Uzņēmums nodarbojas ar kursu vadīšanu par garīgo veselību, kā arī darbojas tūrisma un viesmīlības nozarē. Viesu nams “Vesels veselumā” atrodas pie Usmas ezera “Svētībās”. Šī ir vieta atpūtai no pasaules un ikdienas, īpaši namiņos uz ūdens.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47596788sec.