Cik dažādi ceļotāji, tik pat dažāda arī Ventspils

Vienatnē vai ar ģimeni, ar mašīnu vai ar kājām, ar koferi vai tikai mugursomu pāri plecam - ceļotāji ir dažādi un tik pat dažāda ir arī Ventspils un tās piedāvātās iespējas. Katrs brauc ceļojumā ar savu mērķi – vai nu tā būtu jaunu vietu iepazīšana, kultūras un muzeju izzināšana, sports un aktīva laika pavadīšana, laiks ar ģimeni vai vienkārši nesteidzīga atpūta no ikdienas. Ventspils TIC ir sagatavojis apkopojumu ar atpūtas un laika pavadīšanas iespējām ikvienam.

Pastaigu cienītājiem

Ventspils ir pilsēta, kurā vienkārša pastaiga pa pilsētas ielām ir gluži kā ekskursija. Pilsētas parkus un skvērus rotā krāšņi ziedi, dažādas strūklakas un skulptūras.

Piejūras pilsētas noskaņa notverama, dodoties pastaigā pa Ostas ielas promenādi, kur apskatāma Livonijas ordeņa pils, ekskursiju kuģītis „Hercogs Jēkabs”, piemineklis Kr.Valdemāram, u.c. Savukārt pa atjaunoto Ostas ielas promenādi var doties romantiskās pastaigās pagarinājuma paveras plašs skats uz Ventu, jūras vārtiem, senajām Ostas darbnīcām, iespaidīgu boju kolekciju un eksponēto loču kuģi “Rota”.

Pastaigām dabā un piknikiem piemērots labiekārtotais Jūrmalas parks, caur kuru vijas divas īpašas takas – Enkuru taka un Džungļu taka, kas patiks bērniem.

Staigājot pa Ventspils vecpilsētu, Rātslaukumā var apskatīt Sv. Nikolaja evaņģēliski luterisko baznīcu, bet turpat netālu Tirgus laukumā ir Kariljonu pulkstenis, kas ik stundu ar zvaniem atskaņo iemīļotās latviešu dziesmas “Pie dzintara jūras” melodiju.

Garāku pastaigu cienītājiem patiks Būšnieku ezera dabas taka ar gājēju laipu un putnu vērošanas skatu platformu. Taka vijas 8 km garumā apkārt ezeram, pa ceļam var apskatīt jaunās koka zivju skulptūras, vai doties pa gājēju laipu uz putnu vērošanas platformu. Lai pastaiga kļūtu enerģiskāka, pa ceļam izvietoti 10 vingrošanas stendi. Turpat ir iespēja peldēties un sarīkot pikniku.

Muzeju un vēstures izzinātājiem

Ventspils muzejs piedāvā plašas Ventspils vēsture un kultūras izzināšanas iespējas. Apmeklētājiem atvērta Livonijas ordeņa pils, kas ir senākā būve pilsētā. Pilī iekārtota pastāvīga ekspozīcija, kas veltīta Ventspils un novada vēsturei. Pilī regulāri notiek mākslas un vēstures izstādes.

Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs piedāvā ieskatu zvejniecības ikdienā Ventspilī Ziemeļkurzemes zvejniecības vēsturē. Šeit apskatāmas vēsturiskās dzīvojamās mājas, kūpinātavas, vējdzirnavas un šaursliežu dzelzceļa lokomotīvi “Mazbānītis.”

Ventspils Amatu māja apmeklētājiem apskatei piedāvā mācību klasi, kas iekārtota 19. gs. stilā un iespēju iejusties skolēnu lomā, piedaloties mācību stundā seno laiku tradīcijās. Turpat darbojas foto, audēju un podnieka darbnīcas, kā arī suvenīru veikaliņš.

Herberta Dorbes muzejs ir piemiņas zīme Ventspils rakstniekam Herbertam Dorbem. Mājas nosaukums ir Senču putekļi, jo tur apskatāma rakstnieka apkopotā etnogrāfisko priekšmetu kolekcija.

Pavisam nesen Saulrieta ielā atklāts jauns apskates objekts – uguns koriģēšanas tornis, kas ir militārais mantojums. Torņa apmeklētājiem ir iespēja ielūkoties torņa iekšpusē un izzināt tā vēsturi, turklāt, apmeklētājiem pieejama skatu platforma, no kuras paveras iespaidīgs skats uz apkārtnes mežiem un Baltijas jūru.

Aktīvās atpūtas cienītājiem

Ventspilī būs, ko darīt gan sportiskiem viesiem, gan asu izjūtu meklētājiem. Īpaši priecāsies velosipēdisti, jo Ventspilī veloceliņi vijas vairāk kā 60 km garumā. Savukārt Ventspils Piedzīvojumu parkā, kas atrodas kalna “Lemberga hūte” pakājē, pieejamas dažādas aktivitātes – Virvju trase „Kaķa taka”, katapulta, kameršļūkšanas trase, trakais rotors, tramplīnlaivas un citas atrakcijas. Ziemā kalns atvērts slēpotājiem un snovbordistiem.

Turpat pie Piedzīvojumu parka atrodas veikparks, kur mācīties un izpildīt dažādus trikus uz ūdens. Veikparkā garlaicīgi nebūs nevienam, arī līdzbraucējiem, jo papildus veikošanai pieejamas piknika vieta, volejbola laukums ar pludmales smiltīm un basketbola grozs.

Ekstrēmāku izjūtu cienītājiem patiks BMX trase, kas atrodas turpat Piedzīvojumu parka teritorijā, Ventspils skeitparks un Sporta nama “Centrs” klinšu kāpšanas siena.

Ģimenēm ar bērniem

Ventspils ir lielisks ceļojuma galamērķis, ja dodaties atpūtā ar bērniem. Ventspilī ir divi bērnu parki - Bērnu pilsētiņa un Pārventas bērnu parks “Fantāzija” ar dažādām rotaļu atrakcijām visa vecuma bērniem un jauniešiem. Ieeja abos parkos ir bez maksas. Turklāt Ventspilī dažādās vietās izvietoti 37 bērnu rotaļu laukumi.

Ģimenēm ar bērniem noteikti jādodas uz jau minēto Piedzīvojumu parku, kur bērniem īpaši patiks bamperlaivas un bampermašīnas, ekskavators un bērnu autoskoliņa.

Pārsteigt bērnus noteikti varēs Jaunrades nama planetārija un observatorijas apmeklējums. Planetārijā var noskatīties aizraujošus zvaigžņu šovus un 360 grādu filmas par dabu, Visumu un planētām, bet observatorijā caur augstas kvalitātes teleskopu var vērot sauli, planētas, dubultzvaigznes un miglājus.

Lai kārtīgi izkustētos jādodas uz Jūrmalas parka 380 m garo Džungļu taka – tajā var kāpelēt un ložņāt kā īstos džungļos, šeit izveidotas vairākas laipas, iekarināti tiltiņi, ierīkots tornītis un trase.

Jautrību, aktīvu atpūtu un ūdenspriekus sagādās Pludmales akvaparks, kur ir pieejami baseini, torņi ar dažādiem slidkalniņiem un īpaši mazuļiem piemērots baseins ar atrakcijām.

Iepazīst Ventspili tuvāk var trīs dažādos veidos

Vasaras sezonā cauri Jūrmalas parkam kursē šaursliežu dzelzceļa lokomotīve “Mazbānītis.” Interesenti var izbraukt 1,4 km garo Riņķa līniju vai 3 km garo Kalna līniju, kuras galā ir griezulis. Interesantā ekskursijā pa pilsētas ielām var doties ar ekskursiju vilcieniņu “Ventspils Train.” Iepazīt Ventspili var arī braucot ar kuģīti Hercogs Jēkabs, kurš ved līdz pat jūras vārtiem.

Laiskai atpūtai

Ceļotāji, kuriem atpūta asociējas ar sauļošanos un nesteidzīgu dzērienu baudīšanu, noteikti izbaudīs savu atvaļinājumu Ventspilī. Nodoties mierpilnai atpūtai pie dabas var kā pie jūras, tā pie ezera un mežā. Zilā karoga pludmales smilšainā, plaši atklātā, tīrā pludmales krasta līnija ir lieliska vieta, kur vasaras karstumā iegūt lielisku iedegumu un izvēdināt galvu pie jūras. Pludmale ir iekārtota tā, lai atpūta tajā būtu maksimāli komfortabla – pieejamas pārģērbšanās kabīnītes, dušas, divas kafejnīcas un pat zviļņu noma.

Savukārt, Staldzenes pludmale ievērojama ar stāvkrasta burvību, tā noteikti vilinās skaisto un mežonīgo dabas skatu cienītājus, šeit ik vakaru var iemūžināt neskaitāmas debesu krāsu gammas, kas mijas ar krasta un jūras varenību.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46296406sec.