Apbalvoti Ventspils fotokonkursa 2021 uzvarētāji

Aizvadītās nedēļas nogalē  Pārventas bibliotēkā tika sumināti Ventspils 2021. gada fotokonkursa labāko fotogrāfiju autori. Ventspils Tūrisma informācijas centra (TIC) rīkotais konkurss sasniedz pilngadību – tas notiek jau astoņpadsmito gadu un labāko fotoattēlu izlases izstādē piedalās 15 autoru 40 darbi.

Atsaucoties TIC aicinājumam, šogad fotokonkursā kopumā startēja 31 autors ar 651 fotoattēliem, bet pēc konkursa žūrijas izvērtējuma fotoattēlu izlases izstādē piedalās 15 autoru 40 darbi.

Kā ik gadu dažādos rakursos, gadalaikos un sajūtās iemūžināta Ventspils ikdiena, svētki un iemīļotās vietas – jūra,  mols, Būšnieku ezers, koncertzāle “Latvija”, ziedošie apstādījumi, Ostas promenādes pagarinājums ar iespaidīgo boju kolekciju u.c. Izstādes dažādo fotoattēlu buķeti spilgti iezīmē pilsētā notvertās parādības – gleznainie ūdens atspulgi, miglainie rīti un vakari, ziemas sala spelgonis, zvaigžņotā debess, vētras spēks, svētku mirdzums, kustību prieks un cilvēku emocijas. Šogad fotogrāfu lielākais izaicinājums bijis veselumā ietvert pilsētas jaunāko arhitektūras pērli – Zinātnes centru “Vizium”.

Arī šogad fotokonkursā fotoattēli tika vērtēti divās kategorijās - Reklāmas un Mākslas fotogrāfija, kā arī tika ņemts vērā portāla www.ventspils.lv balsotāju vērtējums.

2021. gada konkursa trīs labākie laureāti reklāmas un mākslas fotoattēlu nominācijās:

Nominācijā Reklāmas foto:

1.  vieta Agnesei Pastarei par fotoattēlu “Meitene ar suni”;

2. vieta Agnesei Pastarei par fotoattēlu “Ziemassvētki”;

3. vieta Elīnai Emarei par fotoattēlu “Ventspils zinātnes centrs”;

Nominācijā Mākslas foto:

1. vieta Montai Blāzei par fotoattēlu “Maģiskā Vizium māksla”;

2. vieta Dainim Rozentālam par fotoattēlu “Roku rokā”;

3. vieta Elīnai Emarei par fotoattēlu “Aukstā ziemas nakts”.

Portāla www.ventspils.lv interneta balsojuma balvu ieguva Gatis Ošenieks par fotoattēlu “Baudīt mūziku”.

Pirmo trīs vietu laureāti nominācijā Reklāmas foto un pirmās vietas laureāts nominācijā Mākslas foto, saņēma naudas balvas un Ventspils pilsētas domes atzinības rakstus. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji, nominācijā Mākslas foto saņēma Ventspils pilsētas domes atzinības rakstus.

Pārventas bibliotēkā 40 labāko darbu izlases izstāde būs skatāma līdz 31. oktobrim. Pielāgojoties valstī noteiktajiem ierobežojumiem, lai ikkatram būtu iespēja izstādi aplūkot, fotoattēli izvietoti iekštelpās, bibliotēkas stiklotajos logos, pa labi no ieejas, bet apskatei pieejami no ēkas ārpuses.

Ventspils TIC no sirds pateicas visiem fotogrāfiem par neizmērojamo ieguldījumu, apkopojot savu gada veikumu, un lieliskajām fotogrāfijām, kas tika iesniegtas šā gada fotokonkursā. Spītējot šim īpaši savādajam laikam, Ventspils TIC aicina nepadoties un turpināt tvert skaistākos pilsētas skatus un fotokonkursā piedalīties arī nākamajā gadā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 18.04.2024 Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu Tukuma TIC
Jaunmoku pils aicina skolēnus uz ikgadējo Putnu dienu 18.aprīlī. No pulksten 10:00 dabas izzinātājiem būs iespēja vērot putnus pils parkā, | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5699029sec.