Ventspilī uzzied pavasaris

Pavasara ziedu klājieni un pilsētas zaļās oāzes mostas jaunam ziedēšanas cēlienam, līdz ar dabas atmošanos – mostas arī pilsēta un no šī brīža Ventspils dārzniekiem darba pilnas rokas. Darba dunā dobēs rosās Ventspils puķu sievas, visapkārt  dzied putni, čalo strūklakas - pilsētu var sadzirdēt, sajust un sasmaržot.

Ventspils teju modusies košajam pavasara ziedonim – pilsētā uzplaukst puķu raksti, puķu skulptūras, piramīdas un desmit dzirkstošās strūklakas. Līdz ar vasaras tūrisma sezonas sākumu, kursē iemīļotais “Mazbānītis”, kuģītis “Hercogs Jēkabs” un tūristu vilcieniņš “Ventspils Train”, ciemos aicina Piejūras brīvdabas muzejs, bet aktīvām ģimenes izklaidēm ir atvērts “Piedzīvojumu parks”.

Ja uz Ventspils ziedu dobēm raugāmies skaitļos, tie ir iespaidīgi – pavasarī pilsētā uzzied ap 200 tūkstošiem sīpolpuķu, no tām 95 tūkstoši tulpju, vairāk nekā 26 tūkstoši narcišu un tūkstošiem citu pavasara ziedu – muskaru, fritilāriju, hiacinšu, cīrulīšu un vēl tūkstošiem citu ziedu. Pavasara ziedu modes skates galvenais uznāciens, protams, ir karalienēm tulpēm, kuru ziedēšanas periods sarēķināts tā, lai skaistuma skatītājiem prieks nebūtu vien dažas dienas, ziedēšanas laikā pilsēta burtiski tiek iekrāsota visās mākslinieka paletes krāsās. Košākās šķirnes no tām ir Flaming Prince, Don Quichotte, Parrot King, Garden Fire, Sinaeda Amor, Pamplona, Sunny Prince.

Arī jaunā Zinātnes centra “VIZIUM” teritorijas dobēs krāšņi zied 25 428 gab. sīpolpuķu. Ziedošais skaistums pavasarī iepriecina kā vietējos iedzīvotājus, tā arī pilsētas visus. Lai visiem ziedu skaistuma cienītajiem būtu iespēja apskatīt pēc iespējas vairāk ziedu dobes pilsētā, Ventspils Tūrisma informācijas centrs ir izveidojis Ziedu kompozīciju ceļvedi, kurā atspoguļotas 25 viskrāšņāk ziedošās dobju kompozīcijas.

Papildus sīpolpuķēm un viengadīgo pavasaru puķu stādīšanai, ik pavasari pilsētā tiek uzstādītas pavasara puķu piramīdas. Savukārt maijā tiek uzsākta vasaras puķu stādīšana figurālās puķu dobēs, pilsētas apstādījumos, puķu dobēs un puķu podos.

Košo puķu dobju skaistumu papildina dzirkstošās strūklakas, populārākās no tām – “Fregate "Valzivs"”, “Lietussargs”, “Saules laiviņas” un Pārventas pusē – “Kāpu priede”.

Brauc ciemos un izbaudi Ventspils krāšņumu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47091794sec.