Ventspils: Piektdienas vakara pastaiga «virziens: JAUNS»

2022.gada 20. maijā vakara pastaiga dosies pa jaunu maršrutu – no Lielā laukuma pa Lielo prospektu līdz jaunajam zinātnes un inovāciju centram “VIZIUM”. Pastaigas tēma “virziens: JAUNS” ļaus jaunajam sastapt pieredzējušo un tradīcijām iekļauties mūsdienās. Aktivitāšu punktos apmeklētājus sagaidīs aizraujošas radošās darbnīcas, interesantas sportiskas nodarbes, pārsteigumi tehnikas un ekstrēmo izjūtu cienītājiem, pop-up muzikālais restorāns un atvērto durvju vakars uzņēmumā “Ventspils siltums”.

Lielajā laukumā būs pastaigas muzikālākā daļa – Renāra Lāča vadītais Ventspils bigbendu jaunieši saspēlēsies ar senioriem, veidojot atšķirīgu un reizē arī kopīgu improvizācijas dueli. Pirmatskaņojumu piedzīvos īpaši Piektdienas pastaigai veidota performance “(im)pulss”, kas radīs aizraujošu, azartisku stāstu par cilvēka dzīves krāsaino kaleidoskopu, kur katrs notikums ir kā impulss kustībai, ritmam, dzīvībai, pavasara atmodai. Performancē piedalīsies bundzinieks, perkusionists, komponists Kaspars Kurdeko, vokālais ansamblis “Mazā prinča planētas”, koris “Nošu planētas” un Ventspils mūzikas vidusskolas sitaminstrumentālistu Trio.

Viesosies arī Latvijā pazīstami un populāri mākslinieki. Grupas “KautKaili” koncertā dzirdēsim nostaļģiskas latviešu 90-to gadu alternatīvās popmūzikas un pasaulīgas soulmūzikas apvienojumu. Grupas sastāvā Kristīne Pāže, Didzis Bardovskis un Kaspars Vizulis.

Nākamie uz skatuves Lielajā laukumā – grupa “Rīgas Modes”, kuras skanējumā jūtamas dažādu laikmetu ģitārmūzikas vēsmas un īpašs akcents tiek likts uz mūzikas tekstiem latviešu valodā. Iegūtās balvas “Zelta mikrofons” un “Austras balva” liecina par to, ka “Rīgas Modes” ambiciozi turpina darboties latviešu mūzikas lauciņā. Grupā: Kalvis Bormanis (vokāls), Reinis Papulis (ģitāra-taustiņi), Anete Stuce (taustiņi-vokāls), Andris Apīnis (bass) un Mareks Ameriks (bungas). Vakara noslēgumā DJ Otto Vočtavs.

Pa ceļam no Ziedu pulksteņa līdz Olimpiskā centra “Ventspils” ieejai dažādas radošās darbnīcas bērniem un pusaudžiem, kurās būs iespējams vairākos interesantos veidos uzdrukāt jeb atstāt paliekošu māksliniecisku nospiedumu uz dažādām virsmām. Pie Olimpiskā centra Ziedu bumbas sportiski izklaidējošas aktivitātes visai ģimenei – galda spēles, basketbola bumbas metieni, futbols, ielu vingrošana. Fotostūrīti, ventu labirintu un dažādas aktivitātes lieliem un maziem piedāvās Ventspils Tūrisma informācijas centrs (TIC).

Stāvlaukumā pie Olimpiskā centra Ledus halles uz lielā ekrāna Latvijas hokeja izlases cīņa ar Austrijas valstsvienību, periodu starplaikos DJ, konkursi un balvas.

Pie Ģļeba Panteļejeva veidotās skulptūras “Venta”, kur bronzā atlietā gotiņa vēro Lielā prospekta un Brīvības ielas krustojuma kustību, āra kafejnīcas, ukraiņu virtuve “Pēc omītes receptēm”, mākslas izstāde “Ukraiņu izšuvumi” un meistarklases. Par muzikālo noformējumu gādās trio no Ventspils mūzikas studijas “Intro” Sergeja Somika vadībā un Ventspils Mūzikas vidusskolas ritma mūzikas nodaļas apvienība “Relief”: Aleksis Zariņš, Eduards Bariss, Oskars Nejs.

Turpat Brīvības ielā 38 uzņēmumā “Ventspils siltums” notiks atvērto durvju vakars – ekskursija katlumājā, bet vakara noslēgumā “Transcendentāle” perkusionistu uzstāšanās un uguns šovs.

Nākamajā pieturas vietā pie tirdzniecības centra “Tobago” būs iespēja pulcēties tehnikas un ekstrēmo izjūtu cienītājiem. Drosmīgākie varēs izmēģināt ūdensbumbas Kanālā, izbraukt ar elektrokartingiem, iepazīties ar Zemessardzes 46.kājnieku bataljona un NATO paplašinātās klātbūtnes daudznacionālās kaujas grupas karavīriem, kā arī vērot tehnikas demonstrāciju.

Ventspils Zinātnes un inovāciju centrs “VIZIUM” gaidīs ciemos uz Terases svētkiem, kur pavērsies brīnišķīgs skats uz pilsētas panorāmu. Ventspils Digitālais centrs un Jauno dabaszinātņu pētnieku centrs (Ventspils Augstskola) nodrošinās radošās darbnīcas bērniem, par muzikālo pavadījumu parūpēsies DJ Toms Grēviņš, kurš vakara gaitā izlozēs īpašu pārsteiguma balvu – “VIZIUM” ieejas karti visai ģimenei!

Bet Ventspils Tehnikumā norisināsies Dārza svētki vasarīgā gaisotnē. Būs “Balzāmbāra” rezidences vēstnieku Pētera Repečko un Riharda Onzula gatavoti atspirdzinājumi un Tehnikuma topošo pavāru gatavoti gardumi, uzstāsies jaunie mūziķi Patrīcija Annas Doniņa un Kristaps Kleinbergs.

Programmu var apskatīt ŠEIT


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54832006sec.