Ventspils svin 732. dzimšanas dienu

Ventspils Pilsētas svētku notikumi plānoti no 5. līdz 7. augustam. Šogad atzīmēsim Ventspils 732. dzimšanas dienu, kurā visu paaudžu ventspilniekus un pilsētas viesus priecēs bagātīga svētku programma “Atklājumi”. Jaunatklātais Zinātnes centrs VIZIUM ikvienu rosina atklāt, izzināt, ieraudzīt un sajust. Tādas būs arī šīs trīs svētku dienas – piepildītas ar pārsteidzošiem atklājumiem, radošām aktivitātēm, koncertiem un grandiozu svētku uguņošanu.

Svētku ieskaņā, 5. augustā koncertzāles “Latvija” amfiteātrī svinīgā svētku atklāšanas ceremonija ar pilsētas domes balvu pasniegšanu un muzikālo programmu, kurā apvienosies grupa “Sudden Lights” un sieviešu koris “Venda”.
Sestdienas rīts sāksies ar krāšņo svētku gājienu pa Lielo prospektu, kurā sevi prezentēs pilsētas uzņēmumi, iestādes, darba kolektīvi un domubiedru grupas.

Pēc neliela pārtraukuma Ostas ielas promenādē atgriezīsies Starptautiskais ziedu paklāju festivāls ar jubilejas tēmu “Dzimšanas dienas torte”. Turpat arī svētku koncerti, amatnieku tirgus, spēkavīru sacensības un atrakcijas mazākajiem apmeklētājiem. Uz svētku centrālās skatuves pie Vecā Spīķera uzstāsies popstudija “Jūras akmentiņi” un puišu grupa “The Stones”, dziedātāja Milana no Ukrainas un ventspilniece Katrīna Bindere. Spēcīgās balss īpašnieks Rihards Saule skatuvi dalīs ar pašmāju talantiem grupu “Windy Temper”, savukārt, Ventspils bigbenda dalībnieki būs sagatavojuši neierastu programmu kopā ar dīdžeju duetu “Skrapneshi”. Dizaina tirgus pulcēs vienkopus vairāk nekā 40 apģērba, rotu un aksesuāru darinātājus no visas Baltijas, kuru izstrādājumu iegādi saulaināku padarīs mūziķi no Gruzijas, Mali un Kenijas.

Lielajā laukumā norisināsies Digitālie svētki ar daudzveidīgām, interaktīvām un radošām aktivitātēm, tehnoloģiju paraugdemonstrējumiem, zinātnes eksperimentu šoviem un iluzionistu trikiem. Ventspils bibliotēku organizētie Grāmatu svētki paliek uzticīgi Rātslaukumam, kuros kā vienmēr būs iespēja iepazīt jaunāko grāmatu izdevumus, godināt literātus un šajā reizē tikties Kārļa Kazāka mūzikā. Savukārt, Dzirnavu laukumā “Garšu cīņās” metīsies Latvijas labākie pavāri, sagādājot ne vienu vien gastronomisku pārsteigumu – no slāpeklī gatavota saldējuma līdz pat garākajam sendvičam.
Dažādas aktivitātes norisināsies Livonijas ordeņa pilī, Amatu mājā, Zinātnes centrā VIZIUM, teātra namā “Jūras vārti” un citviet. Būs iespēja apmeklēt Latvijas basketbola kausa finālu 3x3 basketbolā, bet ar auto audio iekārtām mērīties decibelu dragreisā. Mūzikas gardēžus svētku dienās gaidīs koncertzāle “Latvija” un Pārventas bibliotēka.

Vienā no retajām reizēm šovasar klausītājus klātienē priecēs populārais pašmāju mūziķis Dons, kura koncerts promenādē mīsies ar grandiozu svētku uguņošanu, tās spilgtajiem toņiem debesīs un atspulgiem Ventā radot īpašu efektu.
Sestdienas nakts paies azartiskās dejās Reņķa dārzā, kur par apmeklētāju dejot prieku parūpēsies grupa “Citi zēni”, mūziķis Ivo Fomins, reperis Ozols un dīdžejs Rojs Rodžers.

Svētdien, 7. augustā jau mierīgākās noskaņās mazos svētku svinētājus priecēs abas bērnu pilsētiņas. Piejūras brīvdabas muzejā grupas “Apvedceļš” mūzikas pavadībā varēs iepazīt senos amatus, bet ar itāļu pianista Federiko Albanēzes koncertu koncertzālē “Latvija” izskanēs spilgtiem atklājumiem piepildītās svētku dienas.

Svētkus atbalsta - Ventspils valstspilsētas pašvaldība, SIA “Bucher Municipal”, SIA “Kurekss”, Ventspils brīvostas pārvalde, Nodibinājums “Nākotnes Atbalsta fonds”, SIA “Moller Auto”, SIA “Kurzemes granulas”, SIA “VK Tranzīts”, SIA “Ventplac”, SIA “Užavas alus”, SIA “Diana Sveces”.

Svētku programma ŠEIT


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37985706sec.