«Senās uguns nakts» Staldzenes stāvkrastā

Sestdien, 27. augustā plkst. 21.00 pie Staldzenes stāvkrasta aicinām piedzīvot „Senās uguns nakts” burvību, kas visapkārt Baltijas jūrai kļuvusi par populāru tautas tradīciju. Tiks iedegti ugunskuri, simbolizējot piejūras tautu vienotību, rūpes par jūru un dabu, kā arī atvadas no vasaras. Noskaņu pasākumā papildinās dažādi muzikāli priekšnesumi.

Staldzenes stāvkrastā pie laipas sākuma “Senās uguns naktī” būs iespēja pieredzēt cilvēka un dabas saspēli, sajūtot piejūras tautu gadu tūkstošiem pastāvošo saikni ar jūru. Baudīsim noskaņu mūziku ģitārista Reiņa Jaunā un čellistes Ernas Daugavietes izpildījumā. Par īpašu atmosfēru pasākumā būs parūpējusies lapas “Ļauj Sev Būt” veidotāja Zuzanna Mohamed Rambo. Savukārt, džeza ansamblis “Intro” dzīvās uguns gaismā priecēs izpildot džeza standartus, oriģinālskaņdarbus, kā arī populāras džeza melodijas Sergeja Somika aranžējumā.

Senās ugunis tika kurtas jau vikingu laikā, tādejādi jūrniekiem norādot drošu ceļu uz piekrasti. Mūsdienās tradīcijas “Senās uguns nakts” pirmie ugunskuri tika iedegti 1992. gadā Somijā. Kopš 2010. gada šis pasākums augusta pēdējā sestdienā tiek atzīmēts arī Latvijā, ar mērķi veicināt piejūras tautu vienotību un atgādināt par mūsu vēsturi, un kultūras mantojumu.

Lai plašākam iedzīvotāju lokam nodrošinātu nokļūšanu uz “Senās uguns nakts” pasākumu Staldzenes stāvkrastā, PSIA “Ventspils Reiss” norīkos papildus autobusa reisu plkst. 20.00 no Ābolu ielas pieturas Gāliņciemā. Atpakaļ atgriešanās maršrutā Staldzene - Ābolu iela plkst. 23.10.

Bet tiem, kam pieejams velotransports, aicinām uz pasākumu ierasties izmantojot jaunizveidoto veloceliņu, kurš no pilsētas sniedzas līdz pat pašam Staldzenes stāvkrastam.

Pasākumu organizē Ventspils Kultūras centrs, atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48969603sec.