Ekspluatācijā nodots Gāliņciema daudzfunkcionālais pakalpojumu centrs

Būvniecības valsts kontroles birojs 27. janvārī izsniedza aktu par objekta “Daudzfunkcionālā pakalpojumu centra jaunbūve un teritorijas labiekārtošana Gāliņciemā, Ventspilī, Kuldīgas ielā 138” pieņemšanu ekspluatācijai.

Tuvākajā laikā būvuzņēmējs SIA “Amatnieks” nodos Gāliņciema sabiedriskā centra atslēgas „Ventspils bibliotēkas” rīcībā, kur projekta vadību pasūtītāja vārdā veica pašvaldības kapitālsabiedrība “Ventspils nekustamie īpašumi”.

„Ventspils nekustamo īpašumu” valdes priekšsēdētājs Armīns Kleinbergs: „Plānojam, ka apmeklētajiem centru atvērsim vasaras sākumā. Pagaidām vēl notiek mēbeļu un aprīkojuma izgatavošana un piegāde.”

Centra telpas aizņem  620 m². Savukārt plašā piegulošā teritorija labiekārtota ar dekoratīviem koku un krūmu stādījumiem.

Centra izveide tika uzsākta 2019. gadā 19. novembrī, kad ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru tika noslēgta vienošanās par Gāliņciema sabiedriskā centra projekta īstenošanu, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu. Būvdarbi tika pabeigti 2022. gada 31. decembrī.

Projekta mērķis ir izveidot kultūras un sabiedriskā centra infrastruktūru saglabājot un attīstot kultūras mantojumu, vienlaikus nodrošinot dabas mantojuma aizsardzību un pieejamību. Gāliņciema mikrorajona kultūras un sabiedriskais centrs pildīs sabiedrības izglītības, informācijas un kultūras funkcijas. Ēkā atradīsies Gāliņciema  bibliotēka, kura līdztekus esošajiem bibliotēkas pakalpojumiem piedāvās iespēju iepazīties ar tradicionālā dzīvesveida un savdabības saglabāšanu tādās jomās kā ventiņu valoda, folklora, latviskā dzīvesziņa, seno arodu prasmes, literatūra un rakstniecība, kultūras un dabas mantojuma saglabāšana, dzimtu vēstures pētniecība, kā arī digitālo prasmju un tehnoloģiju pielietošana.

Ēkas būvprojektu izstrādājis arhitektu birojs “SARMA&NORDE Arhitekti”. Būvdarbu veicējs SIA "Amatnieks", savukārt būvdarbu būvuzraudzību veic SIA "Būves un būvsistēmas". Būvdarbi tiek īstenoti projekta “Daudzfunkcionālā pakalpojumu centra izveide Gāliņciemā” Nr.5.5.1.0/19/I/001 ietvaros. Projektu īsteno pašvaldības iestāde “Ventspils bibliotēka” sadarbībā ar pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.68816996sec.