Raibi pavasara saulgrieži Cēsīs un apkārtnē

2021. gada aprīļa pirmajā nedēļas nogalē svinēsim pavasara saulgriežus jeb Lieldienas. Tas ir laiks, kad jau jūtamas pārmaiņas dabā  – diena ir kļuvusi garāka par nakti, pamazām plaukt daba un kļūst siltāks. Lai svētkus varētu pavadīt jautri un interesanti, Cēsīs un apkārtnē ir sarūpētas vairākas atpūtas iespējas.    

Cēsnieki un pilsētas viesi tiek aicināti doties olu meklēšanas maršrutos un atrast Lieldienu Zaķa un viņa drauga Mazā Cāļa paslēptās olas, kā arī sacensties erudīcijā, piedaloties Kahoot viktorīnā. Maršrutu kartes un viktorīna būs pieejami no 1.-5.aprīlim. Pastaigas maršruts “Mazais cālis” ir aptuveni 1,7 km garš, un tas vedīs pa vecpilsētu un Cēsu Pils parku. Savukārt auto foto orientēšanās maršruts “Lielais zaķis” plānots aptuveni 25 km garumā pa Cēsu un Vaives pagasta apkārtni.

Lieldienās, 4. un 5.aprīlī, dodies uz Rožu laukumu, lai plkst. 21.00, plkst.21.30 un plkst. 22.00 uz Cēsu Svētā Jāņa baznīcas fasādes vērotu muzikālu gaismas performanci, kad dievnams iemirdzēsies jaunā un pavasarīgā gaismas rotā. Arī turpmāk priekšnesums tiks atkārtots visu aprīļa mēnesi piektdienās un sestdienās.     

Viena no zināmākajām Lieldienu tradīcijām ir šūpošanās. Svētkos kārtīgi izšūpoties varēs Maija parkā uzstādītajās šūpolēs. Tāpat šūpoles meklē Ruckas muižas parkā, jo šeit atrodas vides instalācija “Pieturvieta RUCKA” - šūpoles un ar tām saistīti sēdelementi. Esot parkā, aplūko Ruckas muižu un brīvdabas foto izstādi.  

Lielisks palīgs pastaigām pa Cēsu vecpilsētu un parkiem ir tūrisma informācijas centra veidotie pastaigu maršruti “Hanzas tirgotājam pa pēdām”  un “Garšas un amatu prasmes Cēsīs”. Arī kontūru meklētājs piedāvā vairākus dažādas formas maršrutus neparastākām pastaigām pa Cēsīm. Tā, iespējams, atklāsi vēl nezināmas pilsētas vietas.    

Vēro dabas pārvērtības pēc ziemas miega un dodies uz Cīrulīšu dabas takām. Īpaši skaisti dabas skati paveras Spoguļklints pakājē, pie Zvanu klintīm kā arī varenajos Gaujas senlejas mežos. Tāpat var apmeklēt Sarkanās klintis un Rūcamavotu, kur varēsi paviesoties improvizētā izstāžu zālē dabā un apskatīt rakstnieka Kārļa Skalbes iedvesmotas lielformāta gleznas. Citas idejas dabas objektu apmeklēšanai meklē - https://turisms.cesis.lv/ko-redzet/dabas-objekti/ .

Dodies uz Svētavota dabas parku, kur pa stāvo nogāzi nokāpjot gravas dibenā, ir sajūta, ka esi nokļuvis pasaku valstībā. Pašā centrā, no varenas smilšakmens klints slāņiem iegrožotā gultnē, plūst dzidra ūdens strauts. Nelielo dabas parku rotā skulptūras, labiekārtotas taciņas un tiltiņi.    

Atpūtu svaigā gaisā var baudīt kamieļu parkā “Rakši”. Izmanto iespēju doties ģimenes pastaigā, lai 7 hektāru plašājā teritorijā pabarotu parka dzīvniekus. Parkā mīt vairāk kā 80 dzīvnieki, kurus var gan aplūkot, gan kopā ar tiem nofotografēties.    

Drabešu muižas Amatu māja un Āraišu ezerpils Arheoloģiskais parks aicina apkārtnes rokdarbniekus un ikvienu interesentu iesaistīties Lieldienu sajūtas radīšanā un līdz 1.aprīlim Āraišu Ezerpils arheoloģiskajā parka kasē nogādāt sevis radīto skaistāko un oriģinālāko Lieldienu olu. Tā var būt veidota dažādās tehnikās. Visi konkursa dalībnieki saņems brīvbiļeti parka apmeklējumam.    

Baudot atpūtu, atceries par piesardzību! Turpinoties Covid-19 izplatībai, aicinām ievērot visus valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus, lai apturētu infekcijas izplatību!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41430688sec.