Cēsīs top Vidzemes Radošie stropi

Kučieru namiņā Cēsīs top Vidzemes Radošie stropi – jauna vieta, kur pulcēties radošiem cilvēkiem no visas Vidzemes.

Vidzemes Radošie stropi “Cēsu 815” svētkus nosvinējuši aktīvi līdzdarbojoties Pils Laukuma Kučieru namiņā, kur svētku programmu bagātināja Vidzemes radošo industriju meistari.

“9 arodi” audējas un rokdarbnieces Inga, Māra un Ruta izrādīja plašu tekstila darbu kolekciju – sākot ar maučiem, jostām un brošām līdz pat godu galdautiem, lakatiem un segām latviskās krāsās un rakstos. Interesenti tika izstāstīts par aušanas tehniku un biedrības darbību.

Lubānas amatnieku centrs uz svētkiem atveda Vidzemes pļavu smaržu ar rūpību ieaustu Katrīnas pirts zāļu paklājos un Daces rotaļīgās pirts cepures, kuras ap sevi pulcēja gan lielus, gan mazus interesentus, kā arī deva iespēju uz vietas redzēt, kā notiek cepuru filcēšanas darbs.

Sandra iedvesmu radusi aušanas darbos un interesentiem izrādīja arī mazāk zināma Cēsu novada pagasta brunču rakstus.

Jaunpiebalgas Ilzes “Baltie darbi” svētku dalībniekiem deva iespēju ieraudzīt linu tērpus meistares oriģinālā izpildījumā, kurā apvienota šūšana, izšūšana un tamborēšana.

Rūjienas biedrības “Rūzele” Laimas adījumos varēja vērot izdomu, skaistā un praktiskā apvienojumu, kā arī iepazīt uz tausti mazāk zināmo alpakas vilnu.

Paralēli āra aktivitātēm, Kučieru namiņā, kur drīzumā plānotas dažādas radošo industriju meistarklases, interesenti varēja aplūkot Piebalgas porcelāna galeriju. Galerijas namatēvs Jānis Ronis, ne vien aicināja iemēģināt roku porcelāna apgleznošanā, bet arī iepazīstināja ar trauku tapšanas procesu un kolekcijām, kuras iespējams iegādāties, kā arī pasūtīt individuāla dizaina lampas un traukus izgatavošanai.

Līdzās Porcelāna galerijai apmeklētāji varēja aplūkot un iegādāties Lampu dizaina darbnīcas lampas un papīra mākslas darbus, Da’ Ziepe smaržīgo ziepju komplektus, “Neparasti” videi draudzīgas  lina un kokvilnas somas no audumu atgriezumiem, Dzintras Kokinas grīdas celiņus un lina lakatus.

Pavisam drīz iepazīstināsim ar Vidzemes Radošo stropu meistarklašu programmu! Radošās industrijas tiek apvienotas, Interreg Europas programmas projekta “Cult-CreaTE” ietvaros, lai attīstītu konkurētspēju un popularizētu vietējos produktus un līdzdarbošanās iespēju interesentiem un viesiem no citām valstīm.

Laipni lūgti ciemos Сēsīs, Pils laukumā 1, Kučieru namiņā un seko līdzi informācijai: https://www.facebook.com/VisitVidzeme!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81072807sec.