Koncertzālē «Cēsis» viesosies pianisma virtuozi – Trīs Osokini

2021. gada 28. augustā Koncertzālē “Cēsis” izskanēs ilgi gaidīts koncerts, kurā klausītājus ar savu talantu priecēs trīs pianisti – Andrejs, Georgijs un Sergejs Osokini.

Latvijas pianisma mākslas zīmols –  divi dēli un tēvs, ir izcila vēriena virtuozi, klavierspēles pētnieki un dziļi mākslinieki, kuru radītās koncertprogrammas vienmēr ir svētki un īpašs notikums klaviermūzikas mīļotājiem. Cēsis skanēs Skrjabina, Šūberta, Šūmaņa, Ravēla, Čaikovska un Emīla Dārziņa opusi gan solo, gan divām un trim klavierēm.

“Mēs visi esam ļoti noilgojušies pēc kopā muzicēšanas un esam saviļņoti, ka tiksimies tieši Cēsu koncertzālē, kas mums ir ļoti mīļa, un kur būt vienmēr ir liels prieks un gandarījums. Šī ir sevišķa vieta, kas zāles atmosfēras dēļ liek muzicēt ar īpašu iedvesmu, arvien meklējot jaunas un pārpasaulīgas emocijas,” atzīst pianisti.

Koncertprogrammai Cēsīs Osokini sagatavojuši saviļņojošus un romantisma piepildītus klavierdarbus, kas ļaus demonstrēt gan katram savas meistarības šķautnes, gan piedzīvot kopīgās saspēles prieku.

Vakara gaitā Georgija Osokina izpildījumā skanēs Friderika Šopēna monumentālā Fantāzija un citi viņa skaņdarbi, Sergeja Osokina sniegumā dzirdēsim mistiskas enerģijas caurvītos Aleksandra Skrjabina vēlīnos opusus, savukārt Andreja Osokina interpretācijā baudīsim poētisko un romantisko Roberta Šūmaņa mūziku.

Sergeja un Andreja Osokinu interpretācijā Cēsīs skanēs skaistais Morisa Ravēla Valsis, ko komponists devēja par horeogrāfisko poēmu, un sākotnēji bija to iecerējis kā mūziku baletam. Nu to dzirdam tikai koncertos un iluzoras ainas katram klausītājam iespējams uzburt vien savā iztēlē.

Savukārt visu trīs pianistu saspēlē baudīsim Pētera Čaikovska trepaku no baleta Riekstkodis Sergeja Osokina versijā un Emīla Dārziņa Melanholisko valsi Andreja Osokina versijā.

Jāatzīmē, ka 2020. gadā Andrejs Osokins bija Koncertzāles “Cēsis” rezidences mākslinieks, bet pasaulē nepieredzēto apstākļu dēļ, no ieplānotajām trim īpaši gatavotām koncertprogrammām, izskanēja tikai viena.

Gatavojoties 28. augusta koncertam, Andrejs Osokins saka: “Mūsu atkalsatikšanos gaidu ar lielu nepacietību arī tādēļ, ka šim koncertam bija jānotiek jau pagājušajā gadā. No sirds ceru, ka šis koncerts būs kā manas rezidences spilgta un pārliecinoša kulminācija.”

Biļetes nopērkamas internetā www.bilesuparadize.lv, “Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un Koncertzāles “Cēsis” kasē.

Biļetes uz koncertu ir derīgas tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42090797sec.