Cēsu novads: Džeza mūzika un dzeja Ungurmuižā 22.oktobrī!

2022.gada 22. oktobrī tiksimies ar spoken word jeb runātā vārda un improvizētās laikmetīgās džeza mūzikas projekta “klausies” dzejnieci Aleksandru Lini un džeza mūziķiem Edgaru Cīruli (klavieres) un Ēriku Miezi (vibrofons).

Ieeja 10,00 EUR, biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs, vai, iepriekš piesakot, pirms koncerta. Vietu skaits ierobežots.

Informācijai t. 22007332 vai [email protected]

Aleksandra Line ir mūzikas menedžere un dzejniece, Latvijas Radio interneta satura redaktore, nacionālās ierakstu kompānijas “SKANi” mediju speciāliste, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas vieslektore un aktīva mūzikas industrijas darbiniece ar 11 gadu pieredzi. Kopā ar domubiedriem ir dibinājusi vienīgo Latvijā elektronisko džeza mediju “JAZZin.lv”, ieviesusi Latvijā UNESCO Starptautiskās Džeza dienas svinēšanas tradīciju un vada Latvijas pārstāvniecību lielākajā Eiropas džeza notikumā "jazzahead" Bremenē. Aleksandra aktīvi raksta žurnālam “Mūzikas Saule” un “JAZZin.lv”.

Dzejniece ir rakstījusi vārdus vairākiem pašmāju komponistiem, izpildītājiem un mūzikas projektiem. Aleksandras dzeja skan arī viņas pašas spoken word jeb runātās dzejas un improvizētās mūzikas projektā klausies, kura debijas albums “17” ticis nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons” kā “gada labākais džeza albums”, bet 2021. gadā iznācis otrais projekta albums “9” ar starptautisko sastāvu, ko Ventspils koncertzālē “Latvija” analogi ierakstītās skaņu plates formā iemūžinājusi Latvijas neatkarīgā džeza un improvizētās mūzikas izdevniecība “Jersika Records”.

Edgars Cīrulis ir latviešu komponists, pianists, improvizators un aranžētājs. Studējis JVLMA un Olborgas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Darbojas džeza un laikmetīgās mūzikas žanros. 2019. gadā, sadarbojoties ar mūziķiem no Latvijas, Dānijas, Itālijas un ASV, laidis klajā pasaku grāmatu un disku “Aisma”, ko prezentējis arı̄ koncertos Dānijā un Latvijā. 2016. gadā klajā laists Edgara un viņa domubiedru, ansambļa “Ainavisti” albums “–”.

Cīrulis aktīvi darbojas arı̄ “Equanimity Trio”. Uzstājies kopā ar tādiem mūziķiem kā Marks Dresers, Julia Silvera, Mariuss Ungureanu, Jespers Lovdals, Kenets Dāls Knudsens, Roks Zubovs, Ahto Abners un citi. Piedalījies projektos Kenneth Dahl Knudsen’s Orchestra, UNIT, Skaggerak, festivālos “Saulkrasti Jazz”, “Rīgas Ritmi”, “Baltic Breeze”, “Den Blaa Festival”, “Festivalul Capitalelor Natiunilor Centenare”. Edgars Cīrulis studējis un papildinājis zināšanas pie Andra Dzenīša, Raimonda Petrauska, Sorena Mollera, Deiva Berkmana, Ļiudas Mockūnas un citiem. 2020. gadā nominēts Lielajai mūzikas balvai kā Gada jaunais mākslinieks.
Ēriks Miezis ir viens no latviešu jaunās paaudzes mūziķiem. Galvenokārt pazīstams kā sitaminstrumentālists, vibrofonists, improvizators, komponists un aranžētājs. Darbojas gan džeza, gan arī akadēmiskās mūzikas žanros. Izglītību ieguvis Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā, Ata Vintuka sitaminstrumentu spēles klasē. Vēlāk studijas turpinājis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļā, tās noslēdzot Bāzeles Mūzikas akadēmijā (Šveice) pie profesora Ursa Vīznera (Urs Wiesner).
Kā pieaicinātais mūziķis piedalījies dažādos projektos un albumu ierakstos. Ilgstoši sadarbojies ar Edgaru Cīruli projektos “Ainavisti” un “Serendipity”, kā arī Miķeli Dzenušku, Aigaru Raumani un Rūdolfu Rubeni projektā “KonBrio”. Kopā ar Jelgavas bigbendu ierakstīts kolektīva jaunākais albums “Latvijas sajūtas”, izpildot amerikāņu komponista Maikla Abenes (Michael Abene) speciāli veidotos aranžējumus. Kā komponists sadarbojas ar ansambli “Trio Tresensus”. Radītās kompozīcijas izskanējušas festivālā “Sansusī”. Ēriks Miezis ir arī mūzikas apskatnieks. Publikācijas lasāmas elektroniskajā medijā “JAZZin.lv”, kā arī žurnālā “Mūzikas Saule”. Plaši izvērsta arī pedagoģiskā darbība, sadarbojoties ar izglītības iestādēm, sniedzot meistarklases, kā arī piedaloties jauniešu vasaras nometnēs un vadot amatiermākslas kolektīvus.

Programmā “ne/satiktie” skan mūzikā un dzejā (latviešu, krievu un angļu valodā) ietērptie stāsti par cilvēkiem, kurus mēs esam vai neesam kādos dzīves brīžos satikuši. Tie ir mūsu draugi, kaimiņi, kolēģi vai paziņas, kāds nejaušais telefonsarunas adresāts, bērnības elks vai jaunības kļūda. Pavisam iespējams, kādu no šo stāstu varoņiem esam tikai nosapņojuši, un pavisam iespējams, kāds no viņiem ir tikai rēgs, kura klātbūtne ir teju fiziski jūtama mūsu ikdienas gaitās. Kāds no dzīvē satiktajiem cilvēkiem turpina dzīties mums pakaļ fantāzijās, bet kādu no nesatiktajiem tik izmisīgi gribās beidzot iepazīt un paturēt blakus. Reizēm tie satiekas vienā laikā un telpā – un reizēm tie vienkārši esam mēs paši.

www.ungurmuiza.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
7 EUR
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47593713sec.