Līgatnes dabas takas aicina uz vakara pārgājienu «Satiec zvērus tumsā»

Līgatnes dabas takas aicina dabas draugus uz aizraujošiem vakara pārgājieniem “Satiec zvērus tumsā” 26. novembrī un 17. decembrī. Pārgājienos būs iespējams iepazīt Latvijas savvaļas dzīvnieku neparastās un noslēpumainās vakara gaitas.

Garos ziemas vakarus cilvēki nereti izvēlas pavadīt mājās, taču daudzi dzīvnieki kļūst aktīvāki tieši šajā laikā  - tie izlien no migām un slēptuvēm, lai meklētu barību. Tāpēc diennakts tumšajā laikā dzīvnieku pasauli var iepazīt pavisam jaunā, līdz šim neiepazītā veidolā – rosīgu, ēnu un skaņu piepildītu.

Vakara pārgājiena apmeklētāji gida pavadībā varēs izstaigāt izgaismotās Līgatnes dabas takas, pieredzēt dažādas gaismas spēles un iepazīt tos mežu iemītniekus, kuri dienas gaismā sastopami retāk.

“Izstaigājot Līgatnes dabas takas naktī kopā ar gidu, izjūtas ir pavisam citādas. Tumsā mežs šķiet noslēpumains un katra dzīvnieka sastapšana rada īpašu pieredzi. Novērojam, ka apmeklētāju interese par dzīvnieku krēslas gaitām un šo pasākumu kļūst aizvien lielāka, tāpēc šogad piedāvājam iespēju iegādāties biļetes uz diviem vakara pārgājieniem - 26. novembrī un 17. decembrī,” stāsta Līgatnes dabas taku vadītāja Inta Lange.

Pārgājiens ilgs aptuveni divas stundas. Apmeklētājiem ir iespēja pieteikties uz vienu no pieciem sākuma laikiem. Pirmā grupa uzsāks pārgājienu plkst. 17.00, nākamās - ik pēc pusstundas. Dalībnieku skaits grupā ir ierobežots. Līdzi jāņem lukturītis un jāsaģērbjas piemēroti laika apstākļiem un pastaigai dabā.

Dalība šajā pasākumā iespējama tikai ar iepriekš iegādātām biļetēm uz “Satiec zvērus tumsā” pārgājienu. Biļetes nopērkamas SIA “Biļešu serviss” kasēs un mājaslapā. Biļešu skaits ir ierobežots. Aicinām apmeklētājus izdrukāt vai lejupielādēt biļetes savās viedierīcēs pirms ierašanās Līgatnes dabas takās.

Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar pašvaldības aģentūru "Līgatnes Kultūras un tūrisma centrs".

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību. Lai to īstenotu, Līgatnes dabas takās regulāri notiek izglītojoši pasākumi par Latvijā sastopamajiem savvaļas dzīvniekiem, dodot iespēju visiem interesentiem sīkāk iepazīt šo dzīvnieku bioloģiju, dzīvesveidu, uzvedību un nozīmi dabā, kā arī iepazīsties ar Līgatnes dabas takās dzīvojošiem konkrētās sugas pārstāvjiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62415409sec.