Līgatnes dabas taku lācene Ilzīte ielūdz uz dzimšanas dienu

Daudziem zināmā un iemīļotā lācene Ilzīte šogad atzīmē savu 22. dzimšanas dienu. Par godu nozīmīgajiem svētkiem, trešdien, 11.janvārī plkst.11:00 Līgatnes dabas takās tiek rīkotas ikgadējās lācenes jubilejas svinības. Svētku rītā jubilārei tiks pasniegta īpaša svinību  kūka un Ilzītes audžu mamma Velga Vītola dalīsies ar neparasto Ilzītes dzīves stāstu. Lai šo dienu padarītu īpašu arī citiem šīs dienas gaviļniekiem – visām Ilzēm un 11.janvārī dzimušajiem – ieeja Līgatnes dabas takās ir bez maksas.  

Lācene Ilzīte kopā ar audžu mammu, dzīvnieku kopēju Velgu Vītolu un citiem Līgatnes dabas taku darbiniekiem šogad aicina atzīmēt savu 22. dzimšanas dienu plašā viesu lokā. Kā katru gadu, arī šoreiz Ilzītei tiks pasniegta svētku kūka, kas gatavota īpaši lācenei. Kūku gatavos Velga Vītola un cienasts sastāvēs no kartupeļu biezputras, dažādiem lāču gardumiem – treknām zivīm, riekstiem, ogām, medus un lācenītes lielākā kāruma– krabju nūjiņām.

Sabiedrība ar aizrautību ir sekojusi līdzi Ilzītes dzīvei jau kopš lācenes dzimšanas. Ilzīte ir filmēta dokumentālās un mākslas filmās, dabas fotogrāfi lāceni iemūžinājuši fotosesijās, neskaitāmi lieli un mazi Līgatnes dabas taku apmeklētāji ik dienas priecājas par iespēju vērot lāča gaitas, dodoties ekskursijā dabas takās.

Ilzīte nekad “nenoguļ” savu dzimšanas dienu un ir vērojama visu gadu, jo, tāpat kā liela daļa citu nebrīvē dzīvojošo lāču, ziemas guļā nedodas. Lāči un citi Līgatnes dabas taku iemītnieki ziemas sezonā gaidīs apmeklētājus katru dienu no plkst. 9:00 līdz plkst.16:00.

Lācene Ilzīte dzimusi 2001. gada 11. janvārī Līgatnes dabas takās. Piedzimstot Ilzīte svēra vien 500 gramu, taču šobrīd lācenes svars ir sasniedzis 150 kilogramu. Ilzītes bioloģiskā mamma rūpēties par viņu nevarēja, tāpēc rūpes par lācēnu jau no pirmās dienas uzņēmās Līgatnes dabas taku darbiniece Velga Vītola, kas nu tiek saukta par Ilzītes audžu mammu. Pēc rakstura lācenīte ir atturīga un kārtību mīloša – viņa cieši turas pie ierastās lietu secības un Ilzītei piemīt gan priekšzīmīgas ēšanas, gan voljēra uzturēšanas manieres.  

Nebrīvē dzīvojošiem lāčiem šāds vecums  ir paši spēka pilnbrieda gadi, tomēr sugas pārstāvjiem, kurus nav barojusi un audzinājusi viņu bioloģiskā māte, 22 gadi jau ir ievērojams mūža garums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50257397sec.