Koncertzālē «Cēsis» uzstāsies dziedātāja Mišela Gureviča

2023. gada 25. martā Koncertzālē “Cēsis” savas Eiropas koncerttūres ietvaros uzstāsies kanādiešu dziedātāja un dziesmu autore Mišela Gureviča (Michelle Gurevich), kura klausītajiem pazīstama arī ar skatuves vārdu Chinawoman. Mišelas Gurevičas dziesmas ir traģikomiskas, melodiskas, sakāpināti emocionālas un ne brīdi nezaudē padrūmu valdzinājumu. Mūziķes dūmakaini intīmajās balādēs ar skaudri fatālistiskiem tekstiem netrūkst ne humora, ne skarba reālisma. Koncerta iesildītājmākslinieks būs skotu multiinstrumentālistsTwin Sons.

Ar saviem regulāri izpārdotajiem koncertiem tādās pilsētās kā Stambula, Berlīne, Varšava un Atēnas Mišela Gureviča radusi sev stabilu nišu, kas vieno klausītājus no Austrumeiropas diasporas un Berlīnes kvīru aprindām, kā arī vienkārši tos, kuru gaumē ir melodramatiskās Šarla Aznavūra, Zeki Mirena un Nikolaja Sličenko balādes.

Gureviča uzaugusi, klausoties savu vecāku 70-to gadu padomju un Rietumu skaņuplašu kolekciju. No šī perioda uz viņas pašas dziesmām pārceļojusi dekadentiski dramatiskā un neviltoti kaismīgā taustiņinstrumentu un sintezatora skaņa, kas nodrošina fonu vientuļās balss spēcīgajam pārdzīvojumam; vokālie motīvi vienmēr raisa asociācijas, taču tās nav precīzi atpazīstamas plašajā Eiropas šansona tradīcijas jūklī.

Mišelas Gurevičas dziesma Lovers are Strangers (Mīlētāji ir svešinieki) ir 2012. gadā uzņemtās latviešu kinofilmas “Kolka Cool” galvenā muzikālā tēma.

Gureviča dzimusi Toronto Krievijas ebreju imigrantu ģimenē. Mišelas tēvs bija inženieris no padomju Ļeņingradas, bet māte – toreizējā Kirova (tagadējā Marijas) teātra balerīna no Odesas. Sākotnēji Mišela Gureviča vēlējās kļūt par kinorežisori un mūzikai pievērsās tikai pēc desmit kinoindustrijā nostrādātiem gadiem.

Savu mūziķes karjeru Mišela Gureviča sāka, ierakstot dziesmas savā guļamistabā. Iesākumā viņa izvēlējās sev skatuves vārdu Chinawoman (Ķīniete), taču, izpelnījusies kritiku par šādu sev svešu etnisko atsauču piesavināšanos, atteicās no tā un sāka uzstāties, saucoties savā īstajā vārdā.

Koncerta iesildītājmākslinieks būs Mišelas Gurevičas izraudzītais Twin Sons. Twin Sons ir skotu multiinstrumentālista Robina Tomsona skatuves vārds. Pēdējo desmit gadu laikā viņš radījis un attīstījis savu dūmakaini smeldzīgo lo-fi pop zīmolu un kopš 2010. gada ir Mišelas Gurevičas paadošās grupas dalībnieks. Kā bundzinieks Tomsons plaši koncertējis kopā ar kanādiešu indie-popa grupu The Hidden Cameras.

Koncerta sākums plkst. 19.00, Mišela Gureviča uz Koncertzāles “Cēsis” skatuves kāps plkst. 20.00.

Apmeklētāju ērtībai, iegādājoties atsevišķu biļeti, ir iespēja no Rīgas uz koncertu un atpakaļ nokļūt ar īpaši norīkotu autobusu. Izbraukšana no Rīgas plkst. 17.00, izbraukšana no Cēsīm pēc koncerta plkst. 21.30.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51832199sec.