Līgatnes dabas takās notiks Gaujas Nacionāla parka diena

Līgatnes dabas takās sestdien, 2023. gada 3.jūnijā, no pulksten 11.00 līdz 15.00 notiks Gaujas Nacionālā parka diena, kurā caur izglītojošām un radošām aktivitātēm varēs iepazīt nacionāla parka bagātības.

Apmeklētājus ar īpašām spēlēm un radošo darbnīcu aicinās pasākuma īpašā viešņa – Anda Andrušaite, Dabas aizsardzības pārvaldes Gaujas Nacionāla parka dabas izglītības centra vadītāja, kura jau vairākus gadu desmitus māca, rāda un stāsta par parka dabas vērtībām gan Latvijā, gan, viesojoties kā parka pārstāvis, ārzemēs.

“Parku var salīdzināt ar dabas dārgumu krātuvi, jo te ir upes, ielejas, meži, pļavas, ūdenskritumi, purvi, alas un iežu atsegumi, kā arī daudzi citi dabas elementi. Arī cilvēks ir dabas sastāvdaļa, kurš nereti alkst saprast, kādēļ un kā notiek cilvēka un dabas mijiedarbība. Uz šiem jautājumiem atbildes meklēsim sestdien Līgatnes dabas takās,” teic pārvaldes Gaujas Nacionālā parka dabas centra vadītāja Anda Andrušaite.   

Gaujas Nacionālais parks ir pirmais un vecākais nacionālais parks Latvijā, kas šogad atzīmē pastāvēšanas 50. gadadienu. Tāpēc arī Līgatnes dabas takas, kuru izveide un vēsture cieši saistīta ar nacionālā parka vēsturi aicina ik vienu šogad īpašu uzmanību pievērst parka dabas un kultūrvēstures bagātībām. Vienlaikus parks ir arī populārākais dabas tūrisma galamērķis, kas apmeklētājus vilina ar krāšņo Gaujas senleju, Latvijas lielākajiem devona smilšakmens iežu atsegumiem, neatkārtojamām ainavām un kultūrvēsturiskām vietām.

Dalība pasākumā iespējama ar Līgatnes dabas taku apmeklētāju biļeti.

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975. gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību. Lai to īstenotu, Līgatnes dabas takās regulāri notiek izglītojoši pasākumi par Latvijā sastopamajiem savvaļas dzīvniekiem, dodot iespēju visiem interesentiem sīkāk iepazīt šo dzīvnieku bioloģiju, dzīvesveidu, uzvedību un nozīmi dabā, kā arī iepazīsties ar Līgatnes dabas takās dzīvojošiem konkrētās sugas pārstāvjiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45342898sec.