Aicinājums iesniegt idejas sabiedrības līdzdalības veicināšanai un vides jautājumu aktualizēšanai Liepājas pilsētā

Turpinot veidot Liepājas pilsētas pieteikumu konkursā par titula “Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2027” iegūšanu, aicinām iedzīvotājus un organizācijas no visas Latvijas iesniegt aktivitāšu un projektu idejas par divām tēmām - “Kaimiņu būšana” vai “Zaļā kultūra”.

Lai Liepājas pilsēta pēc iespējas pilnvērtīgāk sagatavotu potenciālo Eiropas Kultūras galvaspilsētas 2027 pasākumu programmu, nepieciešama aktīva pašu iedzīvotāju iesaiste, tādēļ ikviens aicināts iesniegt savas idejas par šādām divām tēmām:

“Kaimiņu būšana”. Pasākumu galvenais uzdevums ir rast veidus, kā veicināt Liepājā  dzīvojošu un strādājošu cilvēku sadarbību, dažādu sociāli mazāk aizsargātu grupu iesaisti, organizāciju un atsevišķu entuziastu, profesionāļu vai vienkārši kaimiņos dzīvojošu cilvēku aktivitātes kopīgu mērķu sasniegšanai, vienlaicīgi stiprinot piederības sajūtu un radot jēgpilnu devumu pilsētai un apkārtējai sabiedrībai kopumā.

“Zaļā kultūra”. Pasākumu galvenais uzdevums ir ar mākslas un kultūras starpdisciplināru projektu palīdzību, iesaistot sabiedrību un dažādus ekspertus, veicināt kopējo izpratni par ilgtspējīgu dzīvesveidu, ekoloģiski gudru saimniekošanu, bioloģisko daudzveidību, kā arī rosināt empātiju pret apkārtējo vidi un sniegt noderīgus risinājumus ikdienas paradumu maiņai.

“Vēlos iedrošināt ne tikai liepājniekus, bet arī tuvāko novadu un visas Latvijas radošos cilvēkus, jo šī ir lieliska iespēja līdzdarboties un ar savu ideju padarīt labāku dzīvi mūsu pilsētā. Esam izveidojuši ļoti vienkāršu pieteikuma sistēmu, kurā ikviens aicināts iesniegt savus potenciālo projektu ideju aprakstus. Idejas tiek gaidītas gan no iedzīvotājiem, gan NVO un uzņēmumiem,” atzina Eiropas Kultūras galvaspilsētas 2027 Liepājas pieteikuma veidošanas projekta vadītāja Inta Šoriņa.

Projekta norišu īstenošanas laika posmam ir jābūt no 2022. līdz 2027. gadam.

Idejas apraksts jāiesniedz līdz 2021. gada 4. februārim elektroniski vietnē pieteikumi.liepaja.lv.

Iesniegtās idejas tiks izvērtētas un atbilstošākās izmantotas Liepājas pieteikuma gatavošanā “Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2027” programmai.

Jau ziņots, ka Liepāja  gatavo pieteikumu Eiropas Kultūras galvaspilsētas 2027 titula iegūšanai. Katru gadu Eiropas komisijas starptautiska žūrija konkursa kārtībā izvēlas divas pilsētas Eiropā, kurām piešķir kultūras galvaspilsētas statusu. Tas ir statuss, kas paredz kultūras notikumus gada garumā un arī pilotprojektus, valsts un pilsētas infrastruktūras uzlabošanu, tūrisma plūsmas pieaugumu u.c. 2027. gadā Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukums tiks piešķirts vienai Latvijas un vienai Portugāles pilsētai. Latvijai šī ir otrā iespēja piešķirt kādai no pilsētām Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukumu. 2014. gadā nosaukums tika Rīgai un Ūmeo Zviedrijā.

Par Liepājas galvenajiem mērķiem Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027. gadam programmas īstenošanā noteikts - veicināt Liepājas pilsētas ekonomisko izaugsmi, kā arī atpazīstamību vietējās un starptautiskajās mērķauditorijās; rosināt Liepājas iedzīvotāju izglītošanu un līdzatbildību sabiedriski aktīvos procesos, komunikāciju starp dažādu nozaru profesionāļiem, veidojot daudzveidīgus jaunrades procesus un iesaistot dažādās kultūras aktivitātēs; nodrošināt augstvērtīgus kultūras, mākslas un starpnozaru pasākumus; attīstīt kultūras un atpūtas infrastruktūru, kā arī veicināt objektu, kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu un attīstīšana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43720412sec.