Pasaulslavenā korejiešu dziedātāja Youn Sun Nah augustā koncertēs Liepājā

Atsākoties Liepājas koncertzāles īpašo notikumu sērijai “Pasaule Lielajā dzintarā”, š.g. 7. augustā plkst. 20.00 notiks ilgi gaidītais korejiešu dziedātājas Youn Sun Nah koncerts, kas būs mākslinieces vienīgā pieturvieta Ziemeļeiropā šī gada tūres ietvaros.

Koncerts iepriekš bija plānots 2020. gada 30. maijā un iepriekš iegādātās biļetes ir derīgas pārceltā pasākuma apmeklējumam. Mūziķu pieejamības dēļ mainīts iepriekš izziņotais mākslinieku sastāvs un koncerta programma. Ņemot vērā uz pasākumu jau iepriekš iegādāto biļešu skaitu, pasākuma organizators koncerta apmeklējumu var nodrošināt tikai personām, kuras pārslimojušas covid-19 infekciju vai noslēgušas vakcinācijas kursu.

“Brīnums”, “valdzinājums” “pasaules klases dziedātāja” - šie ir tikai daži no cildinošajiem apzīmējumiem, ko korejiešu vokālistei Youn Sun Nah velta starptautiskā prese. Savas teju 30 gadu ilgās starptautiskās karjeras laikā viņa ir kļuvusi par vienu no spožākajām mūsdienu džeza dziedātājām pasaulē. Ar savu universālo, bet individuālo stilu, kurā džezs veiksmīgi apvienojas ar popmūziku un elektroniku, mūziķe tradicionālajam vokālajam džezam piešķīrusi jaunas krāsas un sasniegusi līdz šim nedzirdētus muzikālos apvāršņus. “Visā mūzikas vēsturē ir tikai nedaudz dziedātāju, kuriem ir talants apvērst mūzikas žanru kājām gaisā: Nina Simone, Nora Džonsa, Eimija Vainhausa - un tikpat talantīga un apbrīnojama ir korejiešu dziedātāja Youn Sun Nah,” dziedātāju raksturo mūzikas kritiķi.

Dziedātājas kristāldzidrā, maigā balss, franču šansona izsmalcinātība un nepārspējamās vokālās variācijas ļauj džezam raksturīgās minimālās formas pārvērst spēcīgās emocijās, tīrā elegancē un maģijā. Vācu medijs ZDF Heute Magazine par Youn Sun Nah teicis: "Šī sieviete ir vokāls brīnums, absolūti satriecoša", savukārt franču laikraksts “Le Figaro” atzinis, ka dziedātājai piemīt "viena no skaistākajām mūsdienu džeza balsīm".

Dziedātājas jutekliskā balss un īpašā personība iekarojusi cilvēku sirdis visā pasaulē. Youn Sun Nah aizvadījusi vairāk nekā 500 koncertus visos pasaules kontinentos, no kuriem lielākā daļa bijuši pilnībā izpārdoti. 2014. gadā viņa dziedāja arī ziemas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Sočos.

Liepājā Youn Sun Nah uzstāsies kopā ar savu ilggadējo skatuves partneri, leģendāro zviedru ģitāras virtuozu Ulfu Vakeniusu (Ulf Wakenius), kurš pazīstams arī kā kanādiešu džeza pianista Oskara Pētersona (Oscar Peterson) pēdējais ģitārists. Pētersons Ulfu raksturojis kā vienu no labākajiem mūsdienu ģitāristiem visā pasaulē. Viņš ir mūziķis, kurš spēj radīt kā intīmas noskaņas, tā arī likt savai ģitārai skanēt kā orķestrim. Youn Sun Nah un Ulfa Vakeniusa tandēmu kritiķi dēvē par īstu māksliniecisko dārgakmeni, kurš uz skatuves sasniedz teju telepātisku saskaņu (Libération).

“Lielajā dzintarā” viņi uzstāsies ar labākajiem skaņdarbiem no abu ilggadējās sadarbības un kopā izdotajiem mūzikas albumiem (Voyage, Same Girl, Lento), kā arī skaņdarbiem no dziedātājas jaunākā albuma Immersion.

Koncerts “Lielajā dzintarā” būs mākslinieces vienīgā uzstāšanās Ziemeļeiropā. 2019. gada laikā pasaules koncerttūres ietvaros dziedātāja ar vairāk nekā 70 koncertiem uzstājusies Korejā, Spānijā, Francijā, Vācijā, Turcijā, Šveicē, Amerikas Savienotajās Valstīs, Čehijā, Nīderlandē, Kanādā, Beļģijā un Polijā. Latvijā Youn Sun Nah iepriekš viesojusies 2012. gadā festivāla Rīgas Ritmi ziemas koncertu sērijas ietvaros.

INFORMĀCIJA PASĀKUMA APMEKLĒTĀJIEM:

(!!!) Ņemot vērā uz pasākumu jau iepriekš iegādāto biļešu skaitu, pasākuma organizators koncerta apmeklējumu var nodrošināt tikai personām, kuras:

• ir vakcinējušās pret Covid-19;

• pēdējā pusgada laikā ir pārslimojušas Covid-19;

Apmeklējot pasākumu, katram apmeklētājam, t.sk. bērniem un jauniešiem, pie ieejas jāuzrāda drošības līmenim atbilstošs covid-19 sertifikāts, personu apliecinošs dokuments un pasākuma ieejas biļete. Pasākuma apmeklējuma laikā nav jālieto sejas aizsargmaska.

Koncertzāle “Lielais dzintars” atvainojas apmeklētājiem, kuriem jau bija iegādātas biļetes, bet nav iespēja uzrādīt minēto sertifikātu un apmeklēt pasākumu. Lai atgrieztu iegādātās biļetes, aicinām sazināties ar koncertzāles informācijas centru. Darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai: 11.00-17.00, sestdienās, svētdienās: 10.00-15.00. Tālrunis: +371 634 24 555, E-pasts: [email protected]

Koncertu ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA “Lielais Dzintars”. Koncerts vienā daļā, norises ilgums 1 stunda 20 minūtes. Biļetes var iegādāties interneta vietnē www.bilesuparadize.lv , “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7514298sec.