Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» gaidāms pianisma granda Mihaila Pļetņova solo vakars

9. augustā plkst. 19.00 Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” norisināsies pasaulslavenā klavieru virtuoza, Grammy balvas ieguvēja, leģendārā pianista Mihaila Pļetņova solo koncerts, kuru kā īpašu dāvanu liepājniekiem piedāvā fonds “Uniting History” sadarbībā ar mūzikas festivālu “Rīga Jūrmala”.

Mihailu Pļetņovu (1958) dēvē par vienu no mūsdienu neparastākajiem mūziķiem, jo viņa profesionālajā dzīvē vienlīdz veiksmīgi īstenojusies pianista, diriģenta un komponista karjera. Klausītājus un kolēģus vienmēr sajūsminājusi Pļetņova nevainojamā tehnika, smalkā stila izjūta un interpretāciju svaigums.

„Mihails Pļetņovs katru skaņdarbu spēlē kā paša sacerētu, viņa interpretācijas ir satriecošas – nez vai jel ko tamlīdzīgu iespētu kāds cits pianists,” rakstījis BBC „Music Magazine”. 2006. gadā Mihails Pļetņevs ieguvis prestižo „Grammy” balvu, kurai nominēts vairākkārt. Saņēmis arī izdevuma „Gramophone” un „The New Yorker” gada balvas — šobrīd ir viens no ietekmīgākajiem māksliniekiem Krievijā, bet pats sevi joprojām dēvē vienkārši par mūziķi.

Koncerta programmā izskanēs divas no aizvadītā gada jubilāra Ludviga van Bēthovena radītajām klaviersonātēm (nr. 1 un nr. 32), kā arī Pētera Čaikovska divpadsmitdaļīgais klavierdarbu cikls “Gadalaiki”, kurā ikkatra no daļām veltīta kādam no gada mēnešiem un tā raksturīgajām noskaņām Krievijā.

“Esam patiesi iepriecināti, ka kultūras norises šovasar no jauna izkrāsos un bagātinās mūsu dzīves. Novērtējam, ka festivālam “Rīga Jūrmala” šajā neparastajā laikā ir izdevies izveidot augstas kvalitātes māksliniecisko programmu un esam pagodināti vienu no šiem koncertiem piedāvāt arī publikai Liepājā — pilsētā, kurā ir senākās akadēmiskās mūzikas tradīcijas visā Baltijā. Atbalstot kultūras projektus, vēlamies parādīt, ka mūzika un māksla ir starptautiska saziņas valoda, kas nepazīst robežas — tā tuvina un veido jaunus ceļus uz savstarpēju sapratni, uz tolerantu un iekļaujošu sabiedrību,” atklāj fonda “Uniting History” izpilddirektore Elīna Škļara.

“Mēs esam bezgala pateicīgi fondam “Uniting History”, kuri atbalsta kultūras norises, ir lojāli festivāla draugi un atbalstītāji un, nu, iepriecina Liepājas iedzīvotājus ar šādu dāvanu – īpaši organizētu koncertu ar vienu no pasaules izcilākajiem klasiskās mūzikas pārstāvjiem,” saka Zane Čulkstēna, festivāla “Rīga Jūrmala” izpilddirektore. “Maestro Pļetņova atgriešanās Latvijā un festivālā ir īpašs notikums, jo jau festivāla atklāšanās sezonā pirms diviem gadiem varējām baudīt viņa uzstāšanos un meistarību. Prieks, ka šo iespēju varēs baudīt arī Liepājas iedzīvotāji!”

Pianista Mihaila Pļetņova koncerta vietā iepriekš bija plānots Sanktpēterburgas Filharmonijas orķestra koncerts, kas aizvadītajā nedēļā tika atcelts Covid-19 radīto ierobežojumu dēļ. Biļešu īpašnieki, kuri bija paguvuši iegādāties biļetes uz orķestra koncertu, aicināti tās atgriezt jebkurā "Biļešu paradīzes" kasē visā Latvijā vai samainīt pret Mihaila Pļetņeva solo koncerta biļetēm. Pircējiem, kuri biļetes iegādājušies internetā, nauda automātiski ir atgriezta bankas kontā. Sanktpēterburgas orķestra koncerta biļetes nebūs derīgas pianista M. Pļetņova solo koncerta apmeklējumam. Koncerta organizatori atvainojas pircējiem par sagādātajām neērtībām un cer uz apmeklētāju sapratni šajā neparastajā laikā.

Koncertu organizē fonds “Uniting History” — 2019. gadā dibināta labdarības organizācija, kas aktīvi darbojas kultūras attīstības, Latvijas vēstures mantojuma saglabāšanas un sociālās nevienlīdzības mazināšanas jomās. Līdz šim fonds īstenojis tādus kultūras projektus kā Borisa Eifmana baleta viesizrādes Rīgā, atbalstījis koncertzāles “Lielais dzintars” digitalizāciju, kā arī sniedzis atbalstu vairākiem projektiem un iniciatīvām, kas saistītas ar Latvijas vēstures izpēti un apzināšanu. Fonds regulāri atbalsta vēsturiski nozīmīgu literāru darbu izdošanu, kā arī īstenojis projektus sadarbībā ar “Žaņa Lipkes memoriālu”. Jau kopš pirmās festivāla “Rīga Jūrmala” sezonas fonds “Uniting History” atbalsta festivālu.

INFORMĀCIJA KONCERTA APMEKLĒTĀJIEM:

Koncerta apmeklējums būs pieejams personām, kuras var uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu, ir vakcinētas pret Covid-19 vai pārslimojušas minēto infekciju. Pie ieejas visiem apmeklētājiem no 12 gadu vecuma būs jāuzrāda drošības līmenim atbilstošs Covid-19 sertifikāts, kā arī personu apliecinošs dokuments un koncerta ieejas biļete. Koncertzāles publiskajā zonā un koncerta laikā visiem apmeklētājiem no 7 gadu vecuma jālieto sejas aizsargmaska un jāievēro 2m distance. Koncerta organizatori lūdz Jūs ierasties vismaz stundu pirms koncerta sākuma, lai paredzētu laiku dokumentu pārbaudei.

Biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīzes” tīkla tirdzniecības vietās visā Latvijā un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Pensionāriem, skolēniem, pasniedzējiem, skolotājiem, invalīdiem un to pavadoņiem pieejamas atlaides.


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47590208sec.