Ar retro auto parādi noslēgsies Karostas festivāls

Augusta pēdējā nedēļas nogalē noslēgsies “KAROSTAS FESTIVĀLS 2021. Sapnis par nākotni”, kas šogad noritēja visas vasaras garumā. Jūnijā notika mākslas plenērs, kura laikā mākslinieki radīja darbus, ko visu vasaru varēja apskatīt Karostas cietumā un Redanā. Karostnieks Aleksejs Element-ton izveidoja lielformāta sienas gleznojumu “Karosta 3600” uz piecstāvu mājas sienas Turaidas ielā 8a. Karostas ūdenstornī visu vasaru darbojās atvērtās mākslinieku darbnīcas. Tur gleznoja mākslinieki Andris Vītoliņš, Elīna Zunde un Atis Jākobsons, bet tēlnieks Egons Peršēvics veidoja skulptūru. Apmeklētāji varēja sekot līdzi radošajam procesam.

Šī būs pēdējā nedēļas nogale šovasar, kad būs iespējams apskatīt Karostas ūdenstorni gida vadībā, tajā tapušos mākslas darbus un tikties ar pašiem māksliniekiem, jo 31.augustā Karostas ūdenstornis durvis apmeklētājiem slēgs līdz nākamajai vasarai.

Sestdien, 28.augustā, dažādi vēsturiski spēkrati pulcēsies Karostā, lai dotos kopīgā “sapņu braucienā” pa Karostas interesantākajām vietām un priecētu gan karostniekus, gan Karostas viesus.

Retro spēkratu brauciens notiks no pl.14-15 pa Katedrāles, Turaidas, Imantas, Studentu rotas, Pulkveža Brieža, Ģenerāļa Baloža, Cukura, Lībiešu ielām un Atmodas bulvāri. Skatītāji ir aicināti vērot vēsturiskos spēkratus no jebkura maršruta punkta, ievērojot satiksmes un epidemioloģisko drošību!

Vakarā seno spēkratu ekipāžas dosies uz Karostas cietuma pagalmu, kur pl. 19 uzstāsies Karostas mūzikas skolas audzēkņi un pl.20 džeza ansamblis “Magone”. Ikviens apmeklētājs varēs baudīt uz ugunskura vārītu zivju zupu, šašliku, dažādas vafeles un citus interesantus gardumus. No pl.13 Karostas cietuma pagalmā darbosies vintage tirdzinš jeb cietuma vojentorgs.

Karostas festivālu organizē Karostas glābšanas biedrība, un finansiāli atbalsta Liepājas pilsētas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, a/s “Latvijas valsts meži” un Kurzemes plānošanas reģions.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50036001sec.