Tiešsaistē uzmirdzēs Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls

Gatavojoties Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla 30. jubilejai, kas gaidāma nākamā gada pavasarī, šonedēļ tuvāk pie saviem klausītājiem atkal dosies Liepājas Simfoniskais orķestris, piecos koncertos dāvājot brīnišķīgus klasiskās un džeza mūzikas mirkļus izcilu mūziķu interpretācijā.

Tumšajā rudens mājsēdes laikā, kad koncertzāles ir slēgtas un skatītājiem kultūras pasākumu apmeklēšana klātienē ir liegta, Liepājas Simfoniskais orķestris ikvienam mūzikas mīļotājam sniegs iespēju bez maksas noskatīties visus šovasar notikušos festivāla koncertus.

Koncertu sēriju “Zvaigznes TUVĀK” būs iespējams vērot portālā “Delfi”, kā arī Liepājas Simfoniskā orķestra “YouTube” kanālā un mājaslapā liepajassimfoniskais.lv.

Ceturtdien, 28. oktobrī pulksten 19 piedāvājam noskatīties koncertu "Latviešu vokālā kamermūzika”, kur uzstāsies Ilze Grēvele-Skaraine (soprāns), Rinalds Kandalincevs (baritons) un Agnese Egliņa (klavieres).

Piektdien, 29. oktobrī pulksten 19 oriģinālā un aizraujošā dažādu žanru kompozīciju virknējumā solokoncertu “Friderika Šopēna klaviermūzika” sniegs spožais pianists Georgijs Osokins.

Sestdien, 30. oktobrī pulksten 19 kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā pianists Reinis Zariņš atskaņos Johannesa Brāmsa Otro klavierkoncertu, savukārt soprāns Vida Miknevičute izpildīs visā pasaulē slavenu operu ārijas.

Savukārt nākamās nedēļas nogalē klausītājus priecēs divi izcili muzikāli notikumi.

Piektdien, 5. novembrī pulksten 19 orķestris piedāvās aizkustinošu, saviļņojošu, smalku un aizraujošu tikšanos ar Gruzijas meistara Gija Kančeli mūziku un “Xylem Trio” mūziķiem, kuri kopā ar uzlecošo Gruzijas džeza zvaigzni Lizu Kereselidzi virtuozi balansē uz klasikas, džeza un pasaules mūzikas šķautnēm.

Sestdien, 6. novembrī pulksten 19 pasaulē pieprasītais tenors Aleksandrs Antoņenko sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri un tā galveno diriģentu Gintaru Rinkeviču priecēs ar monumentālu populāras opermūzikas programmu.

2022. gada martā Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls notiks jau 30. reizi.

To, sākotnēji kā Pianisma zvaigžņu festivālu, iedibināja Liepājas Simfoniskā orķestra ilggadējais vadītājs, diriģents Imants Resnis, un tas sadarbībai ar orķestri piesaistījis jau ap 200 slavenu solistu no visas pasaules.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.411448sec.