Liepājas koncertzālē atskaņos miera un spēka mūziku Lieldienu noskaņās

Dienu pirms Lielās piektdienas, 14. aprīlī, plkst. 18.00 Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” pirmo reizi kopīgam koncertam apvienosies Liepājas Mežragu kvartets un talantīgā sitaminstrumentāliste Marta Kauliņa-Pelnēna. Koncertā “In Paradisum” mūziķi atskaņos klasiskās mūzikas dižgaru un mūsdienu latviešu komponistu radītu miera un spēka mūziku Lieldienu noskaņās. Lai sniegtu atbalstu ukraiņiem, kas Latvijā ieradušies bēgļu gaitās, Ukrainas civiliedzīvotāji koncertu varēs apmeklēt bez maksas.

“Laikā, kad tapa koncertprogramma, traģiskais karš Ukrainā vēl nebija pat prātā. Domājot par Lieldienām kā atdzimšanas svētkiem, vēlējāmies atskaņot mūziku, kurā smelties spēku, cerību un dzīvības prieku, mūziku, kura pēc tumšajiem ziemas mēnešiem vēsta par pavasari, gaismu un atdzimšanu. Tāpēc koncertam arī tāds nosaukums – “In Paradisum”. Ar šodienas acīm raugoties, ceram, ka programma klausītājiem spēs sniegt kaut nelielu mierinājumu un spēka garu nepagurt, lai turpinātu atbalstīt Ukrainu,” par gaidāmo koncertu stāsta Liepājas Mežragu kvarteta mežradznieks Ingus Novicāns.

Koncertprogrammā apvienojas klasiskās mūzikas dižgaru radītie, visiem labi pazīstamie skaņdarbi un pavisam svaiga, līdz šim nedzirdēta mūzika. Programmas centrā ir četri pašmāju komponistu jaundarbi, kas visi radīti īpaši šim koncertam un tā neparastajam mūziķu sastāvam. Klausītājiem pirmo reizi būs iespēja dzirdēt Riharda Dubras “Liepājas partitu” mežragu kvartetam un sitamajiem instrumentiem un Dziesmu četriem mežragiem, Martas Kauliņas-Pelnēnas koncerta titulskaņdarbu “In Paradisum” mežragiem, sitaminstrumentiem un elektronikai, kā arī Jāņa Ivuškāna kompozīciju mežragiem “Nemaz neredzu”.  

Fragments no R. Dubras jaundarba “Liepājas partita” mežragu kvarteta un Martas Kauliņas-Pelnēnas atskaņojumā skatāms youtube.

Koncerts tiks atklāts ar Georga Frīdriha Hendeļa oratorijas „Mesija” slaveno kori “Aleluja”, turpinājumā – Džona Ņūtona “Amazing Grace”, Johana Sebastiāna Baha Fūga do minorā, Sezāra Franka himna “Panis Angelicus”, kā arī Franča Šūberta “Ave Maria”. Tāpat klausītājus spēcinās tādi slaveni skaņdarbi kā Leonarda Koena "Hallelujah" un Ērika Ešenvalda “O Salutaris Hostia”.

Visi koncerta mākslinieki ir Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi. Liepājas Mežragu kvartets ir šobrīd vienīgais aktīvi muzicējošais profesionālais mežragu kvartets Latvijā. Tā sastāvā – Ingus Novicāns, Mārcis Auziņš, Aivars Vadonis un Edgars Kalniņš.

Koncerts “In Paradisum” 14. aprīlī plkst. 18.00 notiks Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” Kamerzālē; vienā daļā. To rīko SIA “Reku” ar Liepājas valstspilsētas pašvaldības atbalstu. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Ukrainas civiliedzīvotāji aicināti bezmaksas ieejas kartes uz koncertu saņemt Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā, pirms koncerta uzrādot Ukrainas pasi. Vietu skaits – ierobežots, tāpēc organizatori aicina ieejas kartes izņemt laikus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62226701sec.