Sidra dienas Pāvilostā - vieta pie Baltijas, kur iepazīt un baudīt īstus autoru sidrus

SIDRA DIENAS PĀVILOSTĀ jeb BALTIC CIDER & FOOD CHALLENGE 2022 veltīts dabīgo sidru saskaņai ar vietējiem ēdieniem, tai skaitā ar vietējo tradicionālo maizi un sieriem. Pasākuma mērķis ir sapulcēt vienuviet mazos ražotājus, pavārus, vīnziņus, sidra ekspertus un gardēžus, lai dalītos unikālā pieredzē un novērtētu Latvijā un Baltijā radītus sidrus un pievērstu viesu uzmanību to saskaņai ar vietējām veltēm.

Ir būtiski atšķirt kvalitatīvu, no svaigas sulas radītu sidru no tāda produkta, kas ražots no koncentrāta, cukura, ūdens, pielietojot mākslīgos aromātus. Mazie ražotāji parasti paši piedalās visā radīšanas ciklā: rudenī izspiež no svaigiem āboliem aromātisku sulu un rada dabīgu sidru, to fermentējot un nogatavinot pie zemas temperatūras, tādējādi saglabājot Ziemeļu klimatam raksturīgo svaigumu. Dabīgais sidrs ir izsmalcināts dzēriens ar bagātīgām garšas niansēm un ievērojami atšķiras no lētas masveida produkcijas. Kvalitatīvos vietējos sidrus īpaši pasvītro piemēroti ēdieni no Latvijas veltēm, tai skaitā tradicionālā rupjmaize un vietējo ražotāju sieri. Šo dažādo produktu apvienošana vienā pasākumā liecina par mūsu zemes un Baltijas reģiona tradīcijām, kulinārā tūrisma garšu bagātību un potenciālu gastronomijas nozarē.

Sidra dienas Pāvilostā norisināsies Hotel OTTO & Sun telpās un pagalmā, kur apmeklētājiem iespējams pēc izvēles baudīt pasākumu divās daļās:

Sidra festivāla „Baltic Cider & Food Challenge” plānotā programma:
Ceturtdien 4. augustā
No 15.00 Seminārs gastronomijas pārstāvjiem ar sidrdariem un īpašajiem viesiem – sidra ekspertiem no ārvalstīm.
19:00 Sidra vakariņas viesiem ar iepriekšēju rezervāciju. Sidra vakariņās piedalās vīnziņi un paši sidrdari.
No 18:00 pulcēšanās OTTO Hotel & Sun jumta terasē ar atspirdzinošiem dzērieniem. Vakara sākumā uz terases DJ Phraze.

9 kārtu vakariņas 3 Latvijas pavāru sniegumā, vedot Jūs garšu ceļojumā kopā ar dažādiem Latvijas sidriem restorānā OTTO Hotel & Sun. Vakara gaitā sidra ražotāji dalīsies savos stāstos, bet šefpavāri skaidros savas izvēles, savienojot ēdienu ar sidru.

Labāko sidra un ēdiena kompozīciju novērtēšana: balsojums, kurā piedalās gan viesi, gan vīnziņi. Viesiem iespēja vinnēt pārsteigumbalvas

Piektdien 5. augustā
No 12:00 -16:30 , siera un sidra tirdziņš, apmeklētājiem pie ieejas iespējams iegādāties degustācijas glāzi un bukletu ar informāciju par visiem dalībniekiem. Tirdziņa laikā notiks meistarklases par sidra, sieru un maizes saderību ar degustāciju.
Piesakoties degustācijai sidra, siera un maizes tirgū, jūs saņemsiet degustācijas glāzi un brošūru ar informāciju par katru ražotāju. Degustēt varēs no katra ražotāja stenda.
12:30 - Siera un sidra sapārošanas meistarklase
13:30 - Meistarklase par sidra stiliem
14:30 - Meistarklase par latviešu tradicionālo maizi

Ja nav vēlēšanās degustēt, ieeja tirdziņā ir bez maksas un iegādāties sidrus var arī bez degustācijas.

Pasākumu atbalsta LLTA « Lauku ceļotājs » ar tūrisma projektiem « Sidra ceļš » un « Rudzu ceļš » un Lauku atbalsta dienests nacionālās identitātes tūrisma piedāvājuma veidošanai. Pateicoties pašu ražotāju radošajam garam un entuziasmam, sidrs, kas ražots no vietējiem āboliem kļūst par Latvijas atpazīstamības zīmi paralēli citu Eiropas lielvalstu sidra industrijas strauji augošajai craft (amata) sidru tendencei. Latvijas un Baltijas āboli ir īpaši kvalitatīvi un aromātiski, un dabīga sidra ražošana ļoti piemērota šejienies klimatam un augsnes īpatnībām, ar savu identitāti Latvijas sidri gūst balvas vietējos un starptautiskos konkursos.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.37482905sec.