Karostas Gaismas festivāls jau oktobra beigās

Oktobra beigās Redanā, 14.novembra bulvārī 82/86 tiks svinēti gaismas svētki – trīs vakarus notiks Karostas Gaismas festivāls.

Festivālā jau iesaistījušies vairāk kā 100 Liepājas skolēni, kas divu mēnešu laikā ir izgatavojuši lampas no dažādiem otreiz lietojamiem materiāliem. Festivāla rīkotāji, Karostas glābšanas biedrība, saka lielu paldies skolotājiem un skolēniem, kas atsaucās šai iniciatīvai.

Skolēnu izgatavotās lampas tiks izstādītas Redanā un pēc festivāla atdotas atpakaļ to autoriem.

Festivālā ar saviem gaismas objektiem piedalīsies vairāki zināmi Latvijas mākslinieki. Egons Peršēvics festivālam izgatavos gaismas puzuri, kā arī izstādīs savus iepriekšējos gados tapušos gaismas objektus. Kristians Brekte savā mākslas darbā izmantos vecajā Kuģu remontrūpnīcā atrastās lietas. Kirils Panteļējevs “atvērs acis” Redana kokiem.

Karostas Gaismas festivāls norisināsies trīs vakarus – 28., 29. un 30. oktobrī. Sākums katru vakaru pulksten 18.

Pulksten 19 apmeklētājus priecēs mūzika pie ugunskura. Piektdienas vakarā muzicēs dziesminieks Arnis Miltiņš ar meitu Laumu, kas izpildīs sirsnīgas dziesmas, iesaistot arī apmeklētājus. Sestdienas vakarā pie ugunskura spēlēs grupa “TRANS CEN DEN TĀLĒ”, kuras skaņdarbi iešūpos transā un aizvedīs tālē – tajā tālē, kur ilgojamies nonākt. Svētdien Roberts Dinters un Zanda Štrause izpildīs dažādas zināmas, ne tik zināmas, līdzi dziedamas un klausāmas, mīļas, ne tik mīļas, bet noteikti sajūtamas dziesmas pavisam akustiskā manierē, ugunskura sildītā atmosfērā, izmantojot tikai savas balsis un ģitāras.

Katru vakaru pulksten 21 notiks uguns šovs.

Festivālā darbosies bufete, varēs iegādāties aksesuārus ar gaismiņām, ļauties mākslinieces idejām un izkrāsot sev seju ar atstarojošām krāsām. Notiks ierakuma sveču meistardarbnīca un laimes laternu pludināšana Cietokšņa kanālā. Visi apmeklētāji varēs piedalīties kāda mums visiem nozīmīga un ļoti svarīga vārda izgaismošanā, katrs pievienojot savu svecīti. Festivāla apmeklētāji aicināti paņemt līdzi katrs savu sveci.

Karostas Gaismas festivālu rīko Karostas glābšanas biedrība sadarbībā ar SIA “Karostas cietums II” un ar Liepājas pilsētas pašvaldības atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4217701sec.