Karostā 24.-28. februārī filmē vēsturisku korejiešu spēlfilmu

Latvijas filmu studija “Film Angels Studio” sadarbībā ar Dienvidkorejas filmu studiju “Hive Media Corp” un franču filmu studiju “Keystone Films” ir uzsākusi darbu pie nozīmīga Korejas filmu projekta – vēsturiskās spēlfilmas “HARBIN” uzņemšanas Latvijā. Viena no izvēlētajām filmēšanas vietām ir Liepājas Karostas cietuma interjers un eksterjers. Šajā vietā tiks filmēta japāņu aizturēšana izolatorā.

Filma stāsta par Korejas vēstures lielāko varoni An Jung-Geun, kurš bija neatkarības cīnītājs pret Japānas koloniālajiem valdniekiem. Latvijā tiks filmēti vēsturiskie notikumi, kas 1909. gadā norisinājās Vladivastokā (Krievijā) un Harbinā (Ķīnā), kur galvenais varonis ar Korejas brīvības pretošanās grupu cīnijās pret Japānas impērijas militārajiem spēkiem, un riskējot ar savu dzīvību nogalināja imperatoriskās Japānas slepenās padomes prezidentu Itō Hirobumi, pēc kura nāves Koreja atguva savu neatkarību.

Šo mākslas filmu producē Dienvidkorejas filmu studija “Hive Media Corp”, kuras filmas guvušas lielus panākumus ne tikai Korejā, bet arī visā pasaulē. Filmas režisors Min-ho Wo ir ieguvis neskaitāmas balvas kā labākais Dienvidkorejas režisors, un filmas operators Kyung-pyo Hung zināms visā pasaulē pēc darba pie vairāku Oskaru ieguvušā filmas “Parasite”.

No Latvijas puses filmēšanas servisu nodrošinās kompānija “Film Angels Studio”, kas kopš 2002.gada nodarbojas ar filmu, TV reklāmu un mūzikas video producēšanu.

Šāda lielu kino projektu starptautiska sadarbība ne tikai veicina Latvijas kino industrijas attīstīšanu un konkurētspēju starptautiskā mērogā, bet arī nodrošina dažādu blakus nozaru nodarbinātību, pakalpojumu izmantošanu un vispārēju ārvalstu finansiālo līdzekļu izlietojumu Latvijas kultūras industrijās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52739811sec.