Siguldā notiks tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā

No 2019. gada 28. februāra līdz 3. martam Siguldas Pilsētas trasē notiks "Siguldas kauss 2019" kalnu slēpošanā un snovbordā, kas ir tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā un notiek jau kopš 1969. gada.

Piedalīties tiek aicināti gan amatieri, gan profesionāli slēpotāji visās vecuma grupās. Pasākuma kulminācija gaidāma 2. martā, kad ikviens aicināts piedalīties gada lielākajā "Aprés-Ski" kalna ballītē.

Siguldā jau izsenis ziemas sporta veidi tiek īpaši cienīti, ejot cauri laikam šīs kalnu slēpošanas sacensības ir spējušas saglabāt lielu daļu no vēsturiskajām tradīcijām. Arī šogad, 2. martā, pasākuma viesiem būs iespēja vērot nakts braucienu ar lāpām, kalna karaļa un karalienes kronēšanu, kā arī piedalīties  "Aprés-Ski" ballītē. Par godu "Siguldas kauss" apaļajai jubilejai, krāšņo svētku programmu papildinās grupas "Dzelzs Vilks" koncerts, ka arī "Red Bull" dīdžejs un motošovs. Apmeklētājiem būs pieejama īpaša svētku ēdienkarte, karstie dzērieni no kalna pakājes kafejnīcas "Finišs", kā arī ugunskuri, kur omulīgi sasildīties.

"Siguldas kauss 2019" notiks kalnu slēpošanā un snovbordā – 28. februāri snovbordistiem būs jāpierāda sevi milzu slalomā, 2. martā milzu slalomā sacentīsies kalnu slēpotāji, kas būs kvalifikācijas – brauciens paralēlajam slalomam, savukārt 3. martā norisināsies paralēlais slaloms kalnu slēpošanā.

Sacensību "Siguldas kauss" īpašā iezīme ir tā, ka kopā startē trīs paaudžu slēpotāji, jaunākais slēpotājs iepriekšējos gados bija divarpus gadus vecs, bet vecākais – teju 80 gadus vecs, tādējādi kopā var startēt pat slēpotāju dzimtas. Pēdējos gados sacensībām pievienota arī snovborda disciplīna, līdz ar to padarot sacensības vēl plašākas. Uz starta ir gaidīts ikviens slēpošanas vai snovborda entuziasts neatkarīgi no sportiskās sagatavotības. Reģistrēties iespējams šeit.

Sacensības organizē Siguldas Pilsētas trase sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un Latvijas Slēpošanas federāciju. Papildu informācija par pasākumu un reģistrēšanās sacensībām – Siguldas pilsētas trases tīmekļa vietnē.

Paralēli "Siguldas kauss" sacensībām notiks "Baltijas kauss" 2. posms, kas ir Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kalendārā iekļautas sacensības, kurās sezonas laikā piedalās vairāk nekā 450 kalnu slēpotāji no 20 valstīm.

Plašāka informācija atrodama Siguldas Tūrisma informācijas centra mājaslapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86933208sec.