Siguldā īstenos fantastisku akciju ie[log]ojies

"Mums pieder viena lielā Brīvība. Visai Latvijai viena – svēta un balta. Tevī tā ir! Saposies svētkiem, uzklāj baltu galdu un sūti savai Latvijai akcijas "ie[log]ojies" fotosveicienu!" – ar šādu vadmotīvu Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar kultūras centru "Siguldas devons" 2020. gada 4. maijā aicina svinēt Latvijas neatkarības atjaunošanas trīsdesmitgadi.

Laikā, kad pulcēšanās svētkos nav pieļaujama un ikdienā vēl vairāk laika pavadām tīmeklī, viedierīcēs un virtuālā pasaulē, Siguldā iedzīvotājus aicina piedalīties akcijā "ie[log]ojies", kurā 4. maijā pēc iepriekš izziņota grafika daudzdzīvokļu namu iekšpagalmos un privātmāju rajonos ielidos drons, veicot novadnieku sveicienu iemūžināšanu fotomirkļos pie atvērtiem logiem. Plānots, ka grafiks tiks izziņots 30. aprīļa vakarā.

Akcijas "ie[log]ojies" fotogrāfs Alvis Rozenbergs sociālo tīklu vietnē Instagram @var dzīvot jau aizsācis fotogrāfiju kolāžu veidošanu no sveicieniem logos. Arī novadniekus, sekojot šim piemēram, aicina pienākt pie loga un sveikt Latviju neatkarības atjaunošanas 30. gadadienā, sapošoties svētkiem, izcepot kūku sarkanbaltsarkanā krāsā, uzklājot baltu galdautu uz mazā galdiņa balkona stūrī vai uzspēlējot mūzikas instrumentu. Katrs var izpausties radoši un brīvi – galvenais "ie[log]ojies"!

Fotogrāfiju kolāža ar sveicieniem tiks apkopta 5. maijā un publicēta visos pašvaldības un kultūras jomas informatīvajos kanālos, parādot novadnieku radošumu un aizrautību Latvijas neatkarības atjaunošanas 30. gadadienā.

Pieteikt savu adresi akcijas "ie[log]ojies" sveiciena fotogrāfijai var, sūtot pieteikumu līdz 30. aprīļa plkst. 12.00 uz e-pasta adresi [email protected], un atvērt logu sveicienam! Lai drons varētu droši pielidot pie norādītā loga, tam jābūt brīvam no kokiem, elektrības vadiem un citiem traucēkļiem.

Jau ziņots, ka Baltā galdauta svētki Siguldā tiek svinēti kopš 2017. gada, kad, atklājot Siguldas Sporta centru, vairāki simti siguldiešu tikās Baltā galdauta svētkos. Baltie galdauti uz gariem galdiem klāti arī Maija parkā un Siguldas pils kvartālā, degustējot gardāko Brīvības kūku. Šogad, turpinot iesākto tradīciju, ikvienu aicina novadnieku svinēt svētkus savās mājās, drošā vidē ģimenē, ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.4439919sec.