Siguldas pils kvartāla svētkos atklās Dzīvā sudraba muzeju

2020. gada 10. jūlijā, no plkst. 16.00 radošā un darbīgā gaisotnē notiks Siguldas pils kvartāla svētki, kuru laikā durvis vērs Dzīvā sudraba muzejs.

Tā ekspozīcijas veidojis juvelieris, mākslinieks un filozofs Oļegs Auzers. Paralēli tam ģimenēm ar bērniem un ikvienam apmeklētājam būs iespēja apmeklēt papīrmākslas, aroma, rotu, ādas, keramikas un tekstila radošās darbnīcas, savukārt vakarā pils kvartāla vasaras koncertsezonu Siguldā ieskandinās leģendārās britu rokgrupas "Queen" hiti grupas "QueenTessence un Riharda Saules" izpildījumā.

Siguldas pils kvartāla svētki šovasar ļaus iepazīt dažādas amatu prasmes, jo apmeklētāji varēs izmēģināt radošā kvartāla uzņēmēju piedāvājumus – pagatavot savas smaržas, papīrdarbnīcā izveidot savu apsveikumu kartīti vai īpašu vēstuli, tāpat varēs aplūkot rotkaļa un nameja gredzenu darināšanas paraugdemonstrējumus. Mazākie kvartāla apmeklētāji pēc Mārtiņa ziepju burbuļu šova varēs piedalīties kaltiņu meistarklasē vai Siguldas saldējuma meistarklasē, savukārt mammas varēs iesaistīties vainadziņu, rokassprādžu un citu skaistumlietu darināšanā, bet tēti – svilpaunieku veidošanas meistarklasē. Darbosies arī restorāna "Kungu rija" vasaras terase.

Apmeklējot Dzīvā sudraba muzeju Siguldas pils kvartālā, ikvienam būs iespēja aplūkot brīnišķīgus mākslas darbus, kas veidoti no sudraba, piemēram, "Noasa šķirstu", kas tapis pēc "Vecās derības" motīviem. Tāpat būs iespēja uzzināt katra mākslas darba rašanās stāstu un iepazīt sudraba dažādās īpašības, dodoties ekskursijā gida pavadībā, kā arī piedalīties sudraba ūdens degustācijā. Drīzumā radošajā Siguldas pils kvartālā tiks uzsākta arī jauno juvelieru apmācība, kas būs pirmais šāda veida izglītojošais projekts Siguldā.

"Dzīvā sudraba muzeja pievienošanās Siguldas pils kvartāla saimei ir ļoti liels ieguvums gan kvartāla attīstībai, gan pilsētas viesiem. Oļegs Auzers amatnieku aprindās Eiropā zināms kā viens no talantīgākajiem sava amata meistariem, plūcot starptautisku atzinību jau vairāku gadu garumā. Tāpēc Siguldas pils kvartālā, kur jau šobrīd vienkopus pulcējušies vairāki lieliski sava amata meistari, šis ir būtisks papildinājums," tā Siguldas Attīstības aģentūras direktore Dace Preisa.

Vakara izskaņā ar grupas "Queen" hitiem pašmāju grupas "QueenTessence un Riharda Saules" izpildījumā tiks ieskandināta Siguldas muzikālā vasara, jo turpmāk Siguldas pils kvartālā ik nedēļu notiks bezmaksas kultūras notikumi, koncerti, kino vakari: Valters Pūce un Dainis Tenis ar koncertprogrammu "Bez elektrības", Māra Upmane-Holšteine un Juris Kalnišs no grupas "Astro'n'out", uzstāsies arī Kremerata Baltica solisti un "Latvian Blues Band" ar koncertu "Grandpa’s Blues", kā arī citi.

Jau ziņots, ka Siguldas pils kvartāla pārveide sākās 2015. gadā un šajā gadā apmeklētājiem tiks atvērta arī Siguldas Jaunā pils, piedāvājot mūsdienīgas ekspozīcijas un restaurētās romantisma interjera telpas. Savukārt Siguldas pils kvartālā vienkopus pulcējas vairāk nekā 15 radoši Siguldas novada uzņēmēji, piedāvājot iespēju aplūkot viņu radošo darba procesu, piedaloties meistardarbnīcās vai pavadot brīvo laiku videi draudzīgā un iedvesmojošā vidē, kā arī iegādājoties unikālus suvenīrus vai dāvanas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62669992sec.