Marta Mackeviča: pozitīvo emociju lādiņš – «Sigulda ZOO»

Marta Mackeviča, Travelnews.lv redakcijas uzdevumā: Gaujas Nacionālā parka ainavu zonā pavisam nesen atvērusies lieliska vieta ģimenēm ar bērniem – «Sigulda ZOO». Pagaidām vēl bez lielām norādēm, tāpēc viesiem jābūt vērīgiem, taču apmeklējums viennozīmīgi būs tā vērts. Šī zoo iemītniekus drīkst barot, izmantojot īpaši šim nolūkam sagatavotus burkānus un granulas, turklāt parkā nav ne miņas no bailīgiem vai nedraudzīgiem dzīvniekiem. Kazas, āži, lamas, alpakas, zebras un daudzi citi, tikai ieraugot apmeklētāju, jau steidzas pie aploka malas un ir gatavai sveicienam (lasi – našķim).

45 bildes un 35 bildes

Šis pavisam noteikti nav nekāds mazais, piemājas zoodārzs ar dažiem trušiem vai kazām. Patiesībā, šeit var satikt vienu trusi, kurš kā nelegālais robežpārkāpējs dzīvo te pie strausiem, te pie kazām – kur nu pašam kārojas. «Sigulda ZOO» iespējams satikt kamieļus, zebras, ķenguru ģimeni, alpakas, lamas, pundurkaziņas un, protams, āžus, strausus, pāvus un daudz citus dzīvniekus. Travelnews.lv viesošajās reizē manījām, ka tur mīt arī mūsu pašmāju brūnās un zilās govis, kuras gan deva priekšroku atpūtai ēnā un nenāca fotografēties.

«Sigulda ZOO» var lepoties ar sakoptu teritoriju un patiešām lieliskiem dzīves apstākļiem katram iemītniekam. Viss būvēts un iekārtots ar latviešiem raksturīgo pamatīgumu, tāpēc, piemēram, kazu vai zebru mājiņu pa gabalu iespējams noturēt par labiekārtotu kempinga mītni. Pagaidām gan nakšņot tur atļauts tikai zoo iemītniekiem.

Šī būs vienlīdz interesanta vieta gan pilsētniekiem, kuriem kaziņas pabarošana ir kaut kas jauns un nebijis, gan arī lauku iedzīvotājiem, kuriem, iespējams, brūnā govs neizsauks sajūsmas spiedzienu, toties kamieļa vai zebras paglaudīšana un pacienāšana ar burkāniem sniegs daudz pozitīvas emocijas.

Parka saimnieki ir padomājuši arī par viesu labsajūtu, tāpēc pēc dzīvnieku pacienāšanas ar našķiem arī paši ciemiņi var nobaudīt kādu saldējumu vai atspirdzinošu dzērienu. Ņemot vērā, ka «Sigulda ZOO» atvēries salīdzinoši nesen, tā iemītnieki katru apmeklētāju uztver ar neviltotu interesi, nāk pretī pie aploka malas, vēlas pacienāties un ir gatavi iemūžināties arī “pašiņos” – īpaši naskas uz bildēšanos ir alpakas, lamas un strausi.

Ja dodaties atpūtā uz Vidzemes pusi, «Sigulda ZOO» viennozīmīgi ir must have starp pieturas punktiem. Arī laipnie un gādīgie saimnieki ir patiesi priecīgi satikt gan lielus, gan mazus apmeklētājus un iepazīstināt ar savu “lielo ģimeni”.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4899559sec.