Lāpām zeķes - lāpām pasauli!

Izstādes “Lāpām zeķes – lāpām pasauli!?” pamatu veido ekspozīcija, kas šovasar pabijusi starptautiskajā Milānas dizaina mesē Latvijas stendā, kas ir viena no ietekmīgākajām šāda veida izstādēm pasaulē. Projekts tapa, sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijai un Siguldas novada Kultūras centram.

Darbs LMA profesoru Barbaras Ābeles un Ievas Krūmiņas vadībā noritēja teju gada garumā, saucot kopā akadēmijas tekstilmākslas, interjera, grafikas dizaina apakšnozaru studentus un rokdarbnieces no tolaik visām jaunā novada lietišķajām studijām. Tikšanās reizēs daudz laika tika veltīts, lai kopīgi eksperimentētu ar materiāliem un idejām, daudz tika runāts un domāts par to, kas ir vēstījums, kuru vēlamies nodot pasaulei un kā mūsu zelta amata prasmes apvienot ar mūsdienīgu dizaina stāstu.

Milānā izstādīto ekspozīciju, kuras devīze ir “Ja vēlies salāpīt pasauli, sāc lāpīt savas zeķes!”, veido divas daļas. Pirmā no tām ataino zeķes dzīves ciklu – no tās tapšanas līdz pilnībā salāpītai zeķei. Zeķes ir Latvijas Nacionālā Vēstures muzejā esošo, ar 18.gs. otro pusi datēto zeķu kopijas un tās darinājušas Siguldas novada amatnieces no Mālpils Kultūras centra Tautas lietišķās mākslas studijas “Urga”, Mores Tautas nama lietišķās mākslas kolektīva “Mores rokdarbnieces” un Siguldas pagasta Kultūras nama Tautas lietišķās mākslas studijas “Vīgrieze”.

Otra daļa ir lielizmēra tekstīlija, kuru veido gandrīz pustūkstotis ar rokām adītu zeķu. Aicinājumam ziedot savas sadilušās vai bez pāra palikušās zeķes atsaucās vairāki simti cilvēku gan Siguldā, gan Rīgā. Tāpēc iespējams, ka izstādes apmeklētāji šajā savdabīgajā zeķu paklājā atradīs arī savu reiz mākslas darbam ziedoto zeķi!

Izstādē “Lāpām zeķes – lāpām pasauli!?” skatāmi arī citi darbi, kuri iedvesmojuši tās veidotājus, interesentiem būs iespējams uzzināt vairāk arī par Milānā izstādītās ekspozīcijas tapšanu.

Ar vilnas zeķes palīdzību nestais vēstījums par tradīciju spēku un lietu ilgtspējību Siguldas devonā skatāma darba dienās no plkst. 11.00 līdz 18.00, sestdienās – no 10.00 līdz 16.00. Ieeja izstādē ir bez maksas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69336605sec.