Pulcējot teju 6000 gardēžus, Siguldā aizvadīta gardēžu festivālu «Ziemas garšu svinēšana»

Sestdien, 28. janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī jau piekto gadu norisinājās lielākais Siguldas gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”, pulcinot teju 6000 apmeklētājus, kas izbaudīja Rīgas-Gaujas reģiona šefpavāru uz uguns gatavotās maltītes.

Deviņi iecienītākie Rīgas-Gaujas reģiona restorāni – “Entresol”, “Ferma”, “Kungu Rija”, “Mr. Biskvīts”, “Mālpils muižas restorāns”, “Bīriņu Pils restorāns”, “Hotel “Sigulda” restorāns”, kā arī jaunie festivāla dalībnieki “Beef Room” – nodrošināja ziemas garšām piesātinātas maltītes.

Savukārt gastrogrilbāra “Kokos” šefpavārs Jānis Siliņš sadarbībā ar izcilo garšu meistaru Mārtiņu Sirmo pārsteidza festivāla apmeklētājus ar unikālu gatavošanas performanci “Dantes uguns”, kurā dzīvas uguns instalācijā vienlaikus tika gatavoti vairāk nekā 100 kilogrami ēdiena – medījumi, putnu gaļa un dažādi Latvijā auguši dārzeņi.

Restorānu piedāvājums pārsteidza ar izdomu, garšu bagātību un kvalitātēm. Tika pasniegtas dažādas zupas – meža sēņu zupa, medījumu gaļas un jēra gaļas gulašzupas, kā arī Burtnieku ezera zivju zupa. Ēdienkartēs bija iekļautas arī street food koncepta maltītes, piemēram, plūkāta dambrieža burgers ar gurķu remulādi, liellopa burgers ar baraviku ajoli un kartupeļu kraukšķi, burrito ar brieža gaļu un sieru, jēra ļuļa kebabs kartupeļu maizē ar gurķu/ķiploku mērci. Piedāvājumā tika pārstāvēta arī jūras velšu virtuve, piemēram, garneļu iesms saldskābā glazūrā ar avokado krēmu un rīsu čipsiem, pikanta jūras velšu zupa, grilēta Atlantijas makrele ar dārzeņiem. Īpaši izsalkušajiem tika pasniegtas arī ziemīgi sātīgas pusdienas, kā, piemēram, kartupeļi mundierī ar kāpostiem un sevišķi izmeklētām mājas desiņām, cāļa kroketes ar vītinātu šķiņķi un ceptu dārzeņu miksli Čederas siera mērcē, plūkāta pīles gaļa ar grūbām un kūpinātu sieru, lēni gatavotas BBQ ribas ar zilajiem un baltajiem kāpostiem ķimeņu marinādē.

Tika domāts arī par saldo ēdienu un dzērienu piedāvājumu, pasniedzot siltu ābolu drumstalu kūku ar vaniļas espumu un meža ogām, pikantu ķirbju kēksu ar vaniļas mērci, latgaļu kļockas, vafeles ar putukrējumu un Allažu ķimeļa karameli, rauga mīklas “Trdlo” ar kanēli ķimeņu-piena tēju, ķimeņu karameles un piparkūkas ar ķimenēm. Īpašu pārsteigumu sagādāja uz grila cepta lauku torte.

Šī gada festivāla īpašais produkts, ko šefpavāri iekļāva savās receptēs, bija ĶIMENE – par godu Siguldas novada vēsturiski unikālā produkta “Allažu ķimelis” 200. gadskārtai, tādēļ restorānu ēdienkartēs netrūka arī jauni garšu meklējumi, izmantojot šo pazīstamo, Latvijai tipisko garšu.

Festivāla zvaigzne noteikti ir ēdiens un prieka pilnā gaisotne, kuras skanīgās nianses šogad bija jaudīgu mūziķu rokās “Auļi”, “Katrīna Dimanta Music” un dīdžejs Edgars Bercis. Par pozitīvo atmosfēru rūpējās siguldietis un lieliskais pasākumu vadītājs Valters Krauze. Savukārt ziemas ledainā skaistuma klātbūtni nodrošināja Eduards Sūniņš kopā ar “Ledusdizains.lv” komandu. Pasākum laikā apmeklētāji ne vien baudīja gardās maltītes, bet kopā ar Siguldas novada jauniešu iniciatīvu centru “Mērķis” varēja izliet  ierakumu sveces Ukrainas karavīriem.

Pasākuma noslēgumā restorānu šefpavāri no ledus lādes izkala 2024. gada gardēžu festivāla īpašo produktu, kas būs – biete. Tas nozīmē, ka nākamgad atkal varēsim tikties Livonijas ordeņa Siguldas pilī, kopīgi svinot ziemu un tās īpašās garšas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59154105sec.