Jaunmoku pilī skanēs burvīga «Ziemeļu sāga» un atklās jaunu vides objektu

Ļaujoties pārdomām par Ziemeļvalstu un Baltijas ļaužu likteņu līdzībām, 2020. gada 18. janvārī plkst. 16:00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē norisināsies koncertvakars "Ziemeļu sāga", kurā satiksies mūzika, stāsti, daba, gaisma un spēks.

No zviedru, somu un norvēģu tautas dziesmām, Ūles Bulla, Edvarda Grīga, Žana Sibeliusa melodijām līdz grupas ABBA populārajām dziesmām būs ceļš, lasot ziemeļzemju ļaužu likteņstāstus bezgala krāšņās, bet skarbās ziemeļu dabas fonā.

Vairāku paaudžu ziemeļzemju sieviešu likteņos iejutīsies LNO spožais soprāns EVIJA MARTINSONE, kurai mūzikā un vārdos šos likteņstāstus palīdzēs stāstīt pianists ALDIS LIEPIŅŠ, čellists IVARS BEZPROZVANOVS un stāstniece KARINA BĒRZIŅA.

Muzikālā uzveduma literāro pamatu iedvesmojusi izcilā norvēģu rakstniece Hjerborga Vasmu. Norvēģu, somu un zviedru komponistu mūzika kā allaž pārsteigs ar savu skaistumu un vienkāršību un šajā kaleidoskopā savdabīgi ziemeļniecisku akcentu ievīs arī kāds izcils F.Šūberta muzikālais opuss.

Pēc koncerta daļas vakars turpināsies naksnīgā pastaigā Jaunmoku pils parkā - vides objekta "Gaismas zīmes" atklāšanā. Tās laikā caur izziņu stāstiem un rituāliem tiks iedegta gaisma 9 īpaši veidotos cilindros, kuru liesmu atspulgos izgaismosies senās baltu spēka zīmes. To starojumā varēs smelties enerģiju turpmākajam un piepildīt sirdi ar prieku par vērojamām gaismu spēlēm.

Teiksmainais gaismas ceļš cauri pils parkam noslēgsies Jaunmoku pils Zīmes Centrā – vietā, kur vislabāk izzināt latviešu senās rakstu zīmes un to izmantošanu mūsu ikdienā.   

Biļetes nopērkamas Biļešu Paradīzes un Jaunmoku pils kasēs.

Ieeja pasākumā būs no plkst. 15:30. Pirms koncerta turpat – Kolonnu zālē, varēs baudīt vieglas uzkodas un dzērienus par papildus samaksu no restorāna "Liepaleja".  Koncertvakaru organizē  SIA "Jaunmoku pils" un līdzfinansē Tukuma novada Dome Kultūras projektu konkursa ietvaros.  

Sīkāka informācija par pasākuma norisi jaunmokupils.lv  vai sazinoties ar Ziedīti Začesti, Jaunmoku pils Muzeja projektu vadītāju, t.27880708 un e.: [email protected].

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36222601sec.