Aizvadīts degustācijas pasākums «Ļaujies Gruzijas vīnu burvībai»

Saulainā piektdienas pievakarē (31.jūlijā) restorānā “Alevardi Rīgā” norisinājās jau otrais projekta “Iepazīsti Gruzijas vīnus” organizētais vīnu degustācijas pasākums. Tā ietvaros, Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Jānis Kaļķis un restorāna “Alaverdi Riga” īpašnieks Rubens Panasjans klātesošos veda skaistā ceļojumā cauri Gruzijai.


Pulcējoties ēdienu un Gruzijas kultūras entuziastiem, klātesošie tika iepazīstināti gan ar Gruzijas kultūru, gan ar vīnu un tā darīšanas tradīcijām, kuras novērtējis arī UNESCO, 2013. gadā iekļaujot vīna pagatavošanas metodi - Qvevri – Pasaules mantojuma sarakstā.


Restorāna “Alaverdi Riga” īpašnieks Rubens Panasjans: Gruzijas tradicionālā virtuve ir bagātīga, mums ir svarīgi, ka viesi vienmēr jūtas paēduši un izbaudījuši viesmīlību. Gruzijas ēdieni nav iedomājami bez tradicionālā gruzīnu vīna glāzes. Tā variācijas ir dažādas – noteikt katrs var atrast savām garšas kārpiņām atbilstošāko. Par to, ka Latvijā mīl gan Gruzijas virtuvi, gan vīnu, esmu pārliecinājies, bet tajā pašā laikā, ir svarīgi ik pa laikam doties garšu ceļojumā - iepazīstināt un palutināt.”


Projekta pamatmērķis ir iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus ar Gruzijas vīniem. 2019. gadā Gruzija eksportēja teju 94 miljonus vīna pudeļu uz 53 dažādām pasaules valstīm. Jau šobrīd Latvija ir kļuvusi par vienu no nozīmīgākajiem tirgiem Eiropā Gruzijas vīnam - vērtējot šī gada pirmo mēnešus, attiecībā pret 2019. gadu, Latvijā vērojams 30% eksporta pieaugums.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89547014sec.