«Tokyo City» darbinieki: VID atņem cilvēku sociālās iemaksas, lai segtu svešu uzņēmumu parādus

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir vērsies pret visiem SIA Tokyo City darbiniekiem, kopumā atņemot viņiem sociālās iemaksas 130 000 eiro apmērā, lai tādejādi kompensētu trešo pušu uzņēmumu nodokļu parādus.

Lai atgūtu savas sociālās iemaksas, Tokyo City darbinieki kopīgā vēstulē ir vērsušies pie Latvijas Valsts prezidenta Egīla Levita, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa, finanšu ministra Jāņa Reira, ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāja Mārtiņa Bondara un Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītāja Krišjāņa Feldmana, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas.

Kopš 2021. gada 9. augusta pastāv strīds starp VID un SIA Tokyo City par nodokļu parādu piedziņu no trīs uzņēmumiem (SIA Resto Court, SIA Stollons un SIA Restograd). Šie trīs uzņēmumi nav saistīti ar SIA Tokyo City, bet iepriekš, izmantojot franšīzes nosacījumus, darbojās ar analoģisku restorānu nosaukumu. Tikai izmantotā nosaukuma līdzības dēļ VID no SIA Tokyo City pieprasa 10 miljonus eiro par šo trīs uzņēmumu nenomaksātiem nodokļiem. Soda naudu nomaksai VID vienpusēji ir novirzījis arī visas par darbiniekiem veiktās kārtējās sociālās iemaksas par 2021. gada jūliju 130 000 eiro apmērā.

Uzņēmuma darbinieki vēstulē uzsver: “Šajā situācijā mēs uzskatām, ka šīs sociālās iemaksas mums no VID puses ir nolaupītas, tāpēc lūdzam Jūs rīkoties taisnīgi pret godprātīgiem Latvijas nodokļu maksātājiem un atgriezt mūsu sociālās iemaksas par mūsu darba samaksu, ieskaitot tās tam paredzamajiem mērķiem sociālajā budžetā.”

Jāuzsver arī tas, ka VID rīcības dēļ visi Tokyo City restorāni un piegādes dienests kopš  6. septembra ir apturējuši darbu un līdz ar to visiem uzņēmuma darbiniekiem var draudēt palikšana bez darba. Līdz ar to sociālo iemaksu jautājums cilvēkiem ir īpaši aktuāls šajā starpposmā, ja viņi tiešām kļūs par bezdarbniekiem un būs spiesti meklēt jaunu darbavietu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.24933791sec.